140302   Ny bilder tagna på en del, alla ville inte vara med på foto idag.

140302   Har valpsäkrat hela trädgården så nu kan alla valparna varit ute samtidigt, vi har haft fint väder för dem att vara ute i och man ser vilken sprutt de har i benen.

140222   Det händer mycket nu med valparna, de växer fort och vill gärna vara ute en stund på dagen. Att ta ut alla 11 samtidigt när jag är ensam är inte att tänka på. Jag delar upp dem och mamma Ria är med och leker med dem. Det finns fortfarande 2 hanar kvar till salu, eventuellt en tik men har några som funderar lite. Jag har själv inte valt vilken som stannar, så vi får se de sista veckorna om jag kan bestämma mig.

140216   Nu är valparna 5,5 v och i torsdags skulle vi ställa upp dem på bordet och fotografera de små liven. De ställs då upp på bord och matas med leverpastej och det var ju helt nytt för dem, att stå fint på ett bord var ju också nytt. Nu har vi övat varje dag och nu är de mer införstådda med att äta leverpastej och stå fint. Bilder på detta kommer så småningom. Vi har besök av valpköpare varje helg framöver och det är kul att träffa er alla, ni får vänta lite till på er guldklimp. Vi klipper klorna varje vecka och nu går det finfint.

loading...

140206   Valparna växer och var 4v igår. Till helgen skall de få en större hage att vara i, är himla glad att jag hade en sådan stor valplåda redan från början. Går till tidningarna och gör sina behov gör de allihopa, duktiga småvalpar. Imorgon kommer det kanske blivande valpköpare på besök och på lördag kommer det 2 till som skall kolla på underverken.

140201   Valparna växer för varje dag, de har fått klippt klorna 2 ggr och avmaskade 1 gång. De snackar och använder sina röstresurser väl och de har börjat äta lite mat utöver sin mjölk från Ria. Det bordsskicket vill man inte visa, tassarna och hela kroppen i maten är ingen kul syn men de skall ju lära sig så småningom. De har nu fått tidningar i halva valplådan och är jätteduktiga att gå dit och göra sina behov, de kan stanna där någon vecka till innan vi byter ut lådan mot en stor hage istället. Ria lämnar dem längre stunder och man märker att hon vill ha lite egentid hon med.

140124  Nu är valparna 2 veckor och 2 dagar gamla, de har alla öppnat ögonen och imorgon skall de avmaskas hela gänget. De har gått upp bra i vikt och man ser klart och tydligt redan nu vilka som är grabbar och tjejer. Under nästa vecka skall de få börja med lite mat och det skall bli spännande att se vad de tycker om den konsistensen.

Nu finns det 3 hanar och 1 tik kvar att tinga, jag är så nöjd med valpköparna och valparna kommer att få det jättebra och aktiveras som en flat skall.

Namnen på valparna börjar bli klara, tjeckiska städer som börjar på C, passar in ypperligt efter kennelnamnet Carmita.

140118   Valparna växer och frodas, på 9 dygnet hade nästan alla dubblat sin viktkurva. Nu väntar vi bara på att de skall öppna ögonen och att de kan höra. Ria sköter om de små liven väl och hänger mer än gärna med på promenaderna och det är skönt att hon vill röra på sig med grabbarna. Klurar på namnen och jag vill ha ett Tjeckiskt tema eftersom pappa Hugo är därifrån men jag återkommer med det.

140111   Här är några bilder på de små. Allt går jättebra och Ria tar väl hand om dem.

Nyfödda valpar Nyfödda valpar

140109 Nu är de kommna, 11 st. 6 Hanar varav 1 brun, 5 tikar varav 1 brun. Allt var över på 3,5 timme och Ria var jätteduktig.

140105  Idag är hon på dygn 58 räknat från parningen. Jag tror inte hon går 63 dagar utan runt 60-61 och det är ju på onsdag ungefär. Tempen är stabil, hon är lugn men givetvis flåsig och går ju sakta på smårundorna. Valplådan är på plats i köket och vardagsrummet blir matplats hädanefter.

131227  Idag har Ria gått 7 veckor av sina 9 dräktighetsveckor och hon växer för varje dag. Maten ökas för varje vecka som går och hon äter fortfarande jättebra. Hon springer inte lika fort som en gasell längre men är ändå pigg och glad. Nu skall vi bygga valplådan så att allt är klart när de tittar ut om 2 veckor.

Ria 6 v Ria 6 v

131219   Imorgon är det 6 veckor sedan hon parades. Skall på julbord imorgon så det blev fotografering idag istället. Hon är HUNGRIG och snor mat så fort hon får tillfälle. Hon mår jättebra och är pigg.

Ria nu 5 veckors dräktighet Ria nu 5 veckors dräktighet

131216  Ria har nu gått in i 6 dräktighetsveckan och nu har hon börjat lägga på sig, syns mer och mer för varje dag.

131208  Nu tycker jag att hon börjar fylla ut i ljumskarna, äter ännu jättebra och verkar inte vara illamående. Nu går hon in i 5 dräktighetsveckan och nu är det lite valpköparbesök som väntar, bra att ha dessa gjort innan valparna tittar ut. Nu hoppas jag att det blir en bra fördelning av båda könen och av båda färgerna.

131203  Nu är det konstaterat att hon är dräktig, fantastiskt kul efter en lång tripp till Tjeckien. Nu väntar vi på att magen skall växa så att man kan följa det den vägen också.

131127  I helgen fick Ria vara med och apportera änder när det var dags för jakt. Hon fick vara med vid 2 dammar och ingen vattenapportering för hennes del. Hon jobbade på glatt och trevligt som hon brukar göra. Jag tycker att hon börjar bli lite mer kelen och jag hoppas att hon är dräktig.

131113  Allt kommer gå sin gilla gång, Ria kommer tränas som vanligt ett tag till. Vi kommer att kolla hennes dräktighet under första veckan i december, ca 25 dgr efter parning.

131110  Nu var det dags för hemfärd, upp kl 5,30 för att rasta Ria ordentligt. Frukost serverades kl 6,30 och jag skulle köra kl 7. Allt gick bra tills jag skulle starta bilen, stendöd!! Ni kan tro att hjärtat hoppade ordentligt på mig. Provade 3 ggr utan resultat. Sprang in i hotellet igen och fick ut hotellägaren som inte kan ett ord engelska. Car kaputt förstod han iallafall med lite teckenspråk. När jag provade igen så startade bilen, så nervöst. En runda felkörning blev det ändå och tiden tyckte jag blev lite knapp. Skulle lämna tillbaka hyrbilen kl 10 tankad och klar. Rullande in på macken 9,45 och hann precis. Sedan var det incheckning av mig och Ria som gick bra. Ordentliga förmaningstal till bagagekillarna att hunden skall till OSLO!!

Landningen gick planenligt och jag fick hämta henne på band 10 för specialbagage och hon var glad i hågen när hon kom ut. Därefter hämtade jag min väska och gick till tullen. Inga problem där så vi rullade från Gardemoen vid 15 tiden. Hemma på Andersfält var vi 20,30 som var en bra tid.

En resa som jag kommer att minnas och allra mest är att min Ria är så fantastisk cool i alla dessa stimmiga situationer, lika glad utan stress. Nu hoppas jag på att hon blir dräktig och ser små valpar under v 2.

131109  Vi slocknade tidigt och vaknade kl 5.... frukost var beställd till kl 8 och jag fick surfa runt på datorn lite. Idag besökte vi slottet Hradec von Moravici som vi bor granne med.

Trött efter en dags resa. Trött efter en dags resa.

131108  Vi börjar vår resa från Krakows flygplats och då helt plötsligt lägger GPS av, trodde jag fick ett bryt. Men fram med mina pappersutskrifter och det är bannemej inte enkelt att läsa och hinna svänga av i tid, irrade bort mig och i början var jag rätt lugn, kan inte vara svårt att hitta skyltar till Tjeckien. Vi är ju väldigt nära gränsen. När jag tyckte att jag bara kört runt runt blev det till att hämta hjälp från bensinstationer och hemifrån. Carina lotsade mig via sms och vipps, kanske inte rätt ord så var jag på rätt väg igen. Väl framme hos Tereza fick Ria rasta sig lite och därefter träffa Hugo. Vi visste enligt blodprov att lördag och söndag är bra parningsdagar men vi provade ju givetvis idag. Ria gullade lite med Hugo och vipps var det klart. En hängning på 1 timme! Därefter åt vi middag och jag lotsades till mitt hotell där vi skulle bo. Huvudet på kudden och vi somnade direkt.

Ria Gardemoens Flygplats Ria Gardemoens Flygplats

131107  Efter jobbet körde jag upp till Rica Hotel, ett stenkast från Flygplatsen. Kom fram vid 22,30 och det var ju bara att gå och lägga sig. Klockan ställd på 5,30 för att hinna rasta Ria ordentligt innan. Prinsessan sköter sig perfekt och vi kör till flygplatsen och lastar ut allt. Letar upp var jag skall vara när det är dags och checkar in min väska och väntar till sista minuten med Ria för att minska tiden i buren. Hon hoppar gladeligen in i buren. Nu är jag riktigt nervös, tänk om hon hamnar på en annan flygplats?
Blev lugn när jag såg buren utanför flygplanet och de höll på att lasta in. Flygresan tog knappa 2 timmar och efter lite väntan kom buren med Ria. En glad tjej hoppade ur buren men gladast var nog matte. Vi hämtade vår bil som jag hade förbokat och började köra mot Opova där Tereza och Hugo bor.


131106  Provsvaret visade att lördag och söndag är de bästa tänkbara dagarna för parning. Jag fick planera om då jag trodde att jag skulle åka ned på söndagen men nu är det bokat fredag 9,30 från Oslo till Krakow. Skönt att det är direktflyg och det tar 2 timmar att åka ned. Första gången för Ria att testa på en flygresa men det går säkert bra.
Skall försöka rapportera hur det går på vår resa.

131105  Nu börjar resan mot en valpkull här hemma. Idag har vi tagit blodprov på Ria för att säkerställa vilken/vilka dagar som det är bäst att para på. Får svaret imorgon och då bokar jag flyget ned till Krakow i Polen och tar mig vidare därifrån till Tjeckien där Hugo bor.