230703  Valparna växer och frodas, alla valpar är nu bokade till nya hem och de första flyttar den 18/7, det skall bli så spännande att följa de alla. 1 tik stannar på foder i Halmstad. 

220530  Valparna är idag 1 vecka och de växer som bara den, allt går toppen och Fix är verkligen en supermamma. 

Det finns 1 ledig brun tik samt 1 brun hane, vid intresse så hör gärna av er till mig så berättar jag mer om oss och vår gemenskap. 

230524  Igår kom valparna som blev hela 9 st. 
2 svarta hanar
3 bruna hanar
1 svart tik
3 bruna tikar

Fix är en supermamma som pysslar med sina småttingar. 

Brun tik samt brun hane finns att boka vid intresse, kontakta mig. 

 

230516  Tiden går och det är nu bara 1 vecka kvar innan valparna tittar ut, Fix mår jättebra och äter som hon skall och lite till :-) 
Hon är ganska stor och antingen är det väldigt många eller är de rejäla i storleken. Snart vet vi

230417  Jaaa, Fix är nu kontaterad dräktig och vi ser fram emot ett gäng småttingar. 

230414   Fix är nu parad och vi håller tummarna att hon är dräktig, koll av detta görs på söndag em. Återkommer med bild och beskrivning av hanen. Beräknad valpning är då runt 23/5 men leverans v 29. 

230310  Nu började Fix att löpa, lilla Yes drog nog igång henne då hon började i söndags. Beräknad parning om ca 14 dagar. Hane kommer snart ut på sidan. 

230214   Vi väntar fortfarande på Fix löp, hane är inte riktigt bestämd ännu och jag har någon/några jag skall träffa innan jag bestämmer mig. Som det ser ut nu verkar det vara sommarvalpar som dimper ned. Vi skall hinna med någon utställning till ivår snart drar vi igång med våra träningar igen.

221124  Vi har flyttat till vårt nya boende en bit utanför Hishult och vi börjar så sakta komma på plats. Vi väntar på Fix löp och som det ser ut nu blir det ju valpar framåt våren kanske. 

220922   Livet börjar återgå till det normala, vi har varit på några utställningar och det var riktigt kul att komma ut igen. 

Vi planerar en kull på Fix, Carmita Amazing Win som fick en kull sommaren -21, jättetrevliga och fina är de alla. Hör av er till mig om ni är intresserade av en valp och vad jag erbjuder er valpköpare. 


220810  Lilla Gibson 4 mån har nu fått ett nytt hem och han kommer få det toppen. 

220730 4 mån brun hane finns till rätt hem, han är rumsren, kontaktsökande och lugn, kommer direkt på inkallning och är superhärlig. Kontakta mig för mer info. 


220607   Tia har varit en supermamma till sina 10 småttingar, kvar finns en svart tik till rätt hem. Hör av er om ni är intresserade och berätta mer vad ni har för mål med en flat. 

220404  NU har småttingarna anlänt, i lördags kom det 2 svarta hanar, 2 bruna hanar, 1 brun tik och 5 svarat tikar. Tia sköter om de små på ett bra sätt. Bilder kommer. 


220226   Jippi, Tia är nu bekräftad dräktig och vi väntar en rejäl kull runt 31 mars.

220223   Snart vet vi, Tia skall ultraljudas på fredag, är där några småttingar tro? Hon mår bra och jag håller tummarna. 


220119    Nu har Tia börjat löpa och kommer att paras med Ego, mer info finns under valpar 2022


210930   Vi åkte till Danmark på utställning och fina Axa kammade hem en ny titel. Dansk utställningschampion. Allan och Fille var också med men de passade inte in på domarens typ. 

210908   Jag har varit lite dålig på att skriva här ser jag. 
Alla 10 valpar har nu flyttat och lilla Ipa stannar kvar hos mig. En superhärlig liten tjej som jag hoppas vi skall få kul med. 

den 23/8 fick vi åka på utställning igen och det var riktigt roligt. 

Allan vann sin klass m CK, Fille opl i chklass och Flax fick ett exc i ökl. 
Nu laddar vi lite framöver om det öppnar upp sig lite, vi håller oss utomhus än. 


210810  Liten uppdatering är det nog dags för nu. Det har varit en jobbig men härlig sommar med 2 kullar. Tia är också en jätteduktig mamma som tar hand om sina 11 småttingar på bästa sätt. Nu är det bara 1 vecka kvar innan de skall flytta till egna hem och här stannar en svart tik hos mig. 

Det finns en jättefin svart tik kvar och även den skall absolut säljas till någon som uppfyller de önskemål jag har på köpare. 210701    En liten uppdatering om småttingarna. 
Fix valpar är flyttfärdiga imorgon, skall bli så spännande att få följa dem i sina nya hem. Ett härligt gäng och det känns hårt när de flyttar, fördel är att de flesta bor nära och kommer vara med på mina träffar så jag får träffa dem snart igen.

Tia mår bra, det var lite jobbigt de första dagarna då mjölken inte rann till ordentligt, jag fick flaskmata upptill. Ett jobb som heter duga med 11 små. Nu är det lugnt och hon har mycket mjölk och de turas om i mjölkbaren så det räcker till dem alla. Dock kommer jag ge de mat lite tidigare då det är en stor kull så tar det inte så hårt på mamma Tia. 
Till denna kullen prioriteras de som vill träna/tävla med sin blivande kompis. 

210623   Nu har äntligen Tia och Egos valpar kommit. Igår tisdag vid lunchtid började hon och 17,45 var hon klar och det kom ett helt gäng. 2 bruna hanar, 1 svart hane, 2 bruna tikar, 6 svarta tikar. totalt 11 st. Natten har gått bra och hon är rädd om de små. 
Bra jämna vikter och alla ser fina ut. 

Det är ännu riskfyllt och jag hoppas att de alla klarar sig. 

210621   Uppdatering Tia, hon har börjat sänka temperaturen men inga valpar än, återkommer. 

210616   Nu börjar det bli fullt upp här, Fix har flyttat ut i hundhuset med sina småttingar som nu är 5,5 vecka. De har kunnat vara ute i trädgården hela dagarna i en veckas tid, så härligt för de små. De växer fint och är jämna i storlek. 

Tia har kommit hit från fodervärden och visst var hon som en tunna. Att där är många el stora valpar råder det nog ingen tvivel om, hon är lugn och sansad så nu räknar vi bara ned, hon är på dygn 56 idag. Jag tror att de tittar ut runt 21 juni. Är där väldigt många är det inte säkert att hon går tiden ut. Men vi håller alla tummar att det är små välskapta liv som kommer. 
Jag kommer uppdatera sidan när de är komna. 

210602  Uppdaterat lite om Ego & Tia kullen. 

Fix valpar växer och mår bra. Fix är en duktig mamma som tar hand om dem fint. De har blivit avmaskade, och klorna klipps varje vecka, de är tysta och sover mycket ännu. Snart börjar röstresurserna komma igång.
Under nästa vecka kommer Tia hit inför sin kull. Hon har nu gått 6 veckor i dräktigheten. Det skall bli så spännande att se vad det kommer ut. Tikar / hanar/ svarta eller till och med någon brun? 

210524  I fredags var småttingarna 2 v, de växer och frodas och mår gott. Fix har mycket mjölk till de små så de är som små korvar. Klor ska klippas och de skall snart få sin första avmaskning. Eventuellt finns det en tik som endast säljs till någon med stort intresse och erfarenhet av utställning och jaktträning och det vet jag först när Tias valpar har tittat ut. 

Jag hoppas att jag har meddelat er som tyvärr inte fick någon valp denna gång, i annat fall ber jag om ursäkt för det. En del står kvar till Tias kull och det är ju himla roligt. Tia kommer att komma hit ca 14 dagar innan beräknad valpning för att bo in sig lite. 

210517   Då var det dags för en uppdatering igen. Som ansluten SKK uppfödare har vi förhållningsregler att hålla oss till inom uppfödning. Vi följer dessa till punkt och pricka. Valpköpare vill gärna köpa av en seriös och ansluten uppfödare och man vill komma på besök för att se att allt ser bra ut med uppfödaren och dess kennel. Det är helt i sin ordning.
I dessa Corona tider har jag tagit emot blivande valpköpare för ett av mina krav är att man måste komma hit och träffa mig. Jag lägger ned tid och engagemang på köpare som kommer, vilket jag självklart tycker är roligt. 
Jag förstår att det är svårt att få tag i en hund i dessa tider och man kontaktar flertalet uppfödare, vilket jag faktiskt ibland uppmanar till om man vill vara säker på att få en hund. Det jag inte rikigt förstår när jag tagit emot besök och sedan meddelar att det kan bli en valp till den blivande köparen så har denne köpt hund från någon annan.......  Likaväl som vi är seriösa är det väl mest seriösa att man meddelar att man fått en valp från annat håll, jag är helt bekväm med det. Det är ju inte så att vi sitter med en tom intresselista precis. 


Jag kan inte lova bort någon valp innan de ens är födda och inte dagen efter heller, jag vill se att alla klarar sig och efter ca en vecka meddelar jag både de som får valp och de som tyvärr blir utan. 210516   Glädjande nyheter, Tia är bekräftad dräktig idag. Nu ser vi fram emot ett nytt gäng småttingar. 

Fix valpar växer på sig fint och efter 1 vecka har de dubblat sin vikt, tjocka och goa är det. 

210510   Ja det blir inte alltid som man har tänkt sig, att vara uppfödare är både roligt och sorgligt. I fredags kväll miste vi en valp, förmodligen har Fix trampat eller legat på den så det var en olyckshändelse, hon tar väl hand om dem och är försiktig med de små. Det är fortfarande kritiskt för de små men alla äter och har gått upp fint i vikt. Fix lämnar de inte i onödan utan vill gärna vara med sina småttingar. 

210507   Då har småttingarna tittat ut, imorse 7,25 kom första valpen och 10,27 kom sista. Det blev 4 hanar och 4 tikar, nu är det lite kritiskt den första tiden men vi får hoppas att alla hänger med. De är väldigt jämna i storlek med vikter mellan 390-490 gr. 
Fix skötte sig helt utmärkt för att vara en förstagångs tik och tar hand om de små jättefint. 
Jag kommer att ta kontakt med er som visat intresse inom 1 vecka, tyvärr kommer det ju inte bli valp till alla som önskar men man kan ju inte trolla precis. Vi får hoppas att Tia är dräktig och hon kommer att kollas runt 16 maj. 

210505   Här går vi i väntans tider.... Fix är lugn, äter även om det går lite långsamt och tempen är stabil. 

210422  Vill bara skriva några rader... 


Jag vet att det är väldigt många som vill ha en hund, de flesta uppfödare inom alla raser är överösta med mail och telefonsamtal. 
De flesta vet att Flatten är en aktiv hund, men det innebär inte att bara för att familjen är aktiv med olika aktiveteter att flatten passar in. Jag förutsätter att dagliga promenader och utevistelse inte räknas in i de aktiviteterna utan de ser jag som en självklarhet. 
En flat behöver jobba, mental stimulans är viktigt för en arbetande hund, därmed är det inte sagt att man måste jaga aktivt med sin Flat men bl a apporteringsträning ligger som nr 1 för rasen. Kan man inte tillgodo se deras behov kanske man skall se sig om efter en mer lämpad ras. 

Seriöst intresserade kan höra av sig till mig via mail vid första kontakt och berätta vad ni erbjuder en valp samt att man är införstådd med vilken typ av träning man är intresserad av, så skall jag berätta mer om hundarna.  Jag förbehåller mig rätten att välja valpköpare. 


210412   Nytt hem sökes till 7 mån hane. Slangen har fått ett nytt hem. 

"Slangen" Carmita Hells Highness, söker nu nytt hem. Han är efter Fille och Axa. Han är en trevlig, följsam, rumsren kille som kan vara ensam någon timme. Fördärvar inget, kan vara i hundgård några timmar utan problem, Han är ingen problemhund och jag inser att en hane med mina tikar här hemma inte kommer att fungera i längden. Är du intresserad så ring mig gärna och berätta vad ni kan erbjuda honom. 

Nu löper även Tia, så spännande. 

210406  1,5 årig svart tik söker nytt hem, fodervärdsavtal, max 2 timmar från mig. Ring mig så berättar jag hur det fungerar. 


210401   Nej det är inget Aprilskämt, Fix är idag konstaterad dräktig med Frans, det skall bli så spännande att se vad som tittar ut. 210329   Här går vi i väntans tider, jag tycker att Fix har ändrat sig i sitt sätt och jag hoppas och tror att hon är dräktig. På torsdag kollar vi henne med ultraljud och det skall bli spännande om där finns något därinne. 

Tia löper inte än och det är bara att avvakta. 
210309  Ja det är inte lätt alltid, flertalet progesteronprov är tagna på FIx och hon steg sakta tills i söndags, då blev det helt plötsligt bråttom, vi kom iväg till Borlänge sen eftermiddag och framme sent, en bra parning samt en riktigt bra även på måndag morgon innan vi for hem igen. Nu hoppas vi att hon tar sig och att det tittar ut små svarta framåt början av maj. 210302   Vi har nu tagit 2 st progesteronprov för att se hur hon ligger till införparning. Hon ligger fortfarande lågt och nytt prov tas onsdag em. 

Ögonlysningen var ua på alla hundarna. 

210222   Nu löper Fix, vi kommer att ta progesteronprov i slutet av veckan för att se hur hon ligger till inför parning. 

210203   Nu är det bestämt vilka hanar jag kommer att använda till Tia och Fix. Tjejerna kommer att ögonlysas 27/2 om de inte löper tidigare. Det skall bli så spännande att följa dessa kullar framöver. 
210128   Här händer inte så mycket på hundfronten, vi tränar på i skogen och njuter av våra hundar. Jag har köpt tillbaka en hane från senaste kullen, Axa-Fille och han har kommit sig tillrätta på ett härligt vis. Han fick namnet Slangen och ännu ser det ut att han kommer stanna kvar här. 

Vi planerar parning med tjejerna Fix och Tia och hanar är snart bestämda. Håller de någolunda mellanrum med löpen kommer jag att para båda två, men det vet vi ju inte. 
201026   Nu är alla valpar tingade till fina hem, nästa kull planeras i vår, se mer under kull -21
201023   Det finns en hane kvar efter återbud, leveransklar 2/11 seriöst intresserade kan höra av sig, jag vill att man jobbar med hunden och gärna intresserad av utställning. 
201005   Valparna är idag 4 veckor och har fått prova lite mat, det var gott. Alla 5 är tingade och ny kull planeras till våren. 

Vi tränar på med Fix, Zia och lilla Ess och det fungerar bra. 


200907  Inatt kom valparna, det blev 5 st små knattar, 2 hanar och 3 tikar och jag kommer att kontakta er som står på kö inom ett par dagar, tyvärr blir det ju inte valp till alla men det är inget man kan styra.


200803  Jippi, nu är det konstaterat att Axa är dräktig med Fille, beräknad valpning runt 6/9200708 Nu är Axa ögonlyst utan anmärkning och även parad med Fille, se mer under Valpar. 

200629   Då har Axa börjat löpa, hon kommer att paras på detta löpet och mer info kommer strax. 


200506   Härliga rapporter från småttingarna, de har de toppen och mår bra. Lilla Ess som blev kvar här är ett riktigt energiknippe och jag ser fram emot att jobba vidare med denna lilla damen. 

I mars kom det ju en ny liten tjej och hon fick heta Zia, hon är nu snart 9 mån, trevlig och full med energi den också. Kul
Skall försöka fota dem snart. 200325   Nu är alla småvalpar sålda och har börjat flytta till sina nya hem, en svart tik stannar kvar här. Lycka till alla småpoppar. 

200313   Valparna växer och mår toppen, det finns ev en svart eller brun tik kvar att boka. 

Det har också kommit ett nytillskott i kenneln, en liten svart tik på 6 mån som ännu inte har fått något namn, men det kommer. 

200302   Det finns 1 svart hane och 1 brun tik kvar att boka, hör av er till mig om ni vill veta mer om kullen. 

Leveransklara from 24/3


 

200220  Valparna växer och frodas, det finns ännu någon kvar att tinga. 

Nu både ser och hör de så det är livat i valplådan. 

200204   Härliga resultat från Axa & Burrito kullen, 5 HD röntgade och 4 A, 1 B. Strålande och fler kommer snart. 


Valparna växer fint och är tjocka och goa.
 

200129   Efter ett långt öppningsskede valde valparna att komma ut med början kl 12,20 den 28/1

Det blev till slut 1 svart hane, 1 brun hane, 1 svart tik och 4 bruna tikar. 

Jag vill se att alla mår bra innan jag återkommer till er som har visat intresse för en valp. 
200127  Inga valpar har kikat ut ännu, men Ila ligger lågt i temp sedan kl 9,30 så framåt kvallen/natten är de nog ute. 

200116  Nu går vi bara och väntar på valparna, Ila har fått sin 2 herpesspruta och hon är ganska rund om magen. Så spännande det skall bli. 

Flax har nu hittat ett fint och bra hem i närheten, så skönt att kunna träffa honom ibland. 

200102  OMPLACERING/ BIBEHÅLLEN AVELSRÄTT

Tyvärr blir det inte alltid som man har tänkt och planerat. Flax, Carmita Greatest Win 1 år leverbrun hane söker nytt hem. Han är HD röntgad 23/12 och det såg fint ut, dock är inte resultatet avläst på SKK än. 
Han är ca 60 cm, kan vara ensam men är van vid sällskap, van att stå i hundgård, lydig och kan vara lös utan problem. Endast grundtränad i apportering och viltspår men har fina förutsättningar. Han har CK på utställning och jag ser gärna att han kommer till någon som vill fortsätta utbilda honom vidare.

Jag har haft honom tillsammans med min son hela tiden, ingen problemhund.

Kontakta mig för vidare info.
0702-977955

Ila är nu bekräftad dräktig och vi ser fram emot valpar runt 26/1

191218  Ila är nu parad med Fille för ett par veckor sedan, se vidare under valpar planeras. 
Vi kommer att kika om hon är dräktig under jultiden och vi håller tummarna att där är små knattar. 

Axa ligger annars på tur men vi hoppas på Ila nu. 191025 Stort Tack alla som kom på kennelträffen, så kul att träffa er alla. 

Här hemma går vi fortfarande och väntar på löp men jag hoppas att det kommer igång snart. 
190816   Snart stundar kennelträffen och vi ser fram emot den, ett bra antal anmälda och det skall bli riktigt kul att träffa er alla. 

Vi väntar på löp och förhoppningsvis väntar vi valpar till hösten/vintern igen. Bruna och svarta. 
Oj OJ OJ, vi har varit på en långresa till Litauen via Polen och det gav rejäl utdelning till våra hundar. 

Axa blev Internationell och Litauisk Champion, BIM x 3, cruftskvalad, 3 CACIB
Ego blev Litauisk Champion, 3 x R-Cacib
Fille blev Litauisk Champion, cruftskvalad, BIR x 2, 2 CACIB, BIG 2, BIG 1 och BIS 2

En härlig resa med många fina minnen som vi njuter av länge. 190402 Nu har alla valpar flyttat och vi har haft vår första valpträff. Härliga små individer som ser bra ut och visar fina egenskaper redan. Skall bli spännande att följa dem alla. 

190211 1 Vacker elegant hane finns ledig till rätt hem, gärna utställning, kontakta mig för mer info. 


190206   Tiden går och valparna växer fint och har hunnit bli 7v. De börjar visa sina egenheter nu och det är spännande att få följa dem i sina nya hem. Det finns 1 hane som är obokad till rätt hem. 
 
190104   Valparna växer och blir större för varje dag som går. De har fått på sina halsband och de har öppnat ögonen. 

 

181223   Nu har valparna kommit, de kom i torsdags 20/12 och det blev 4 hanar och 6 tikar. Allt gick bra och Axa är en duktig mamma. 
Jag kommer att återkomma till er som har visat intresse inom kort. 
181218  VI närmar oss valpning, allt går bra nu förutom att hon blev jättesjuk och hade kraftiga kräkningar. Det visade sig att hon hade svalt en strumpa, den är inte ens min kan tilläggas. Efter besök av veterinär och satt på dropp x 2 kom den ut den vanliga vägen, dräktiga tikar kan de. 
Hon mår iallafall fint nu och äter var 3 timme och tempen ligger stabilt så ingen sänkning nu, återkommer så snart jag vet mer. 

Till er som har lämnat intresse av valp kommer jag att återkomma till så snart det är möjligt, inte de närmsta dygnen då jag vill se att allt löper på fint för både Axa och småttingarna. 

181205  Nu har Axa gått 6,5 veckor och allt går bra. Hon äter och är hungrig och det är bra tecken. Hon är bra rund nu men är fortfarande pigg och glad, inga rusningar i skogen men det är bara bra. 


181123  På söndag har Axa gått 5 veckor av dräktigheten. Nu börjar det synas lite i form av att hon är extra hungrig, är lite lugnare än vanligt och de obligatoriska rosa tuttarna har kommit fram. 

Nu börjar intresseanmälningarna trilla in och det är ju såklart jättekul att många vill ha en Flat att jobba med. Allt kan hända men det är alltid kul att få bra valpköpare och vi ser fram emot trevliga valpköparbesök. 

Tias sida är äntligen uppdaterad.

181117  Yes, Axa är konstaterad dräktig så nu återstår det några veckor till innan de tittar ut. 181115  Vi var i Växjö för några helger sedan och där vann Ila unghundsklassen med CK, Ego var 3 i ch klass med CK. 

Imorgon fredag kommer vi att kolla om Axa är dräktig, jag tror och hoppas detta då hon har visat små tecken på detta. 

181024  NU är Axa parad och vi hoppas att allt går vägen. Beräknad valpning 21/12. 181011 ÄNTLIGEN löper Axa, beräknad parning runt 22/10 och jag det kan bli valpning runt jul. Då vet jag vad jag skall fira jul någonstans iallafall. 181005   Inget är som väntans tider, vi väntar och väntar på Axas löp och nu får det nog närma sig tycker jag. 
Jag har flera valpköpare på kö som har väntat länge och jag förstår dem, det är jättejobbigt att vänta. 

Vi har varit ute lite under sommaren och I Ronneby knep Fille sitt sista CERT och kan nu titulera sig Svensk Utställningschampion. Vi har även varit på jaktprov och Axa har fått 2st 3 pris så vi är väldigt nära. Fille gjorde debut i ÖKL och han behöver träna mer, det var en bra avstämmning vart han stod. 

180523  Valpsidan uppdaterad....

Jag har fått ett tillskott i kenneln, Lilla Tia som det kommer mer info om snart

180522 Det har hänt mycket den senaste tiden men skall försöka summera.
I april ställdes Axa och Ego i Kungsbacka, Ego oplac i Ch klass och Axa blev 2 i jaktklassen.
Vi åkte till Norge för att starta Fille på b prov och han fick ett 1 pris, jättekul.
Dagen efter ställdes Ego och Axa och Ego oplac i Ch klass och Axa vann en stor jaktklass och blev 3 bästa tik. 96 anmälda

Upps i mars var vi ju i Norska Kristiansand och Ego blev 2 ch klass och 4 bästa hane, Axa vann återigen en stor jaktklass och blev 5 bästa tik.

I maj åkte jag till Gotland och ställde Fille och Axa, Fille blev 2 bästa hane med R cert båda dagarna. Axa vann klasserna och var 4 bästa tik båda dagarna.

Veckan efter stod det Roskilde på schemat där Fille plac sig som 2 bästa hane med CERT, Ego blev 4 bästa hane.

Vi jagar nu sista certet på Fille som gör honom till Svensk Champion men det är tuff konkurrens.


180315 Det är och har varit ganska lugnt gällande hundaktiviteter. Nu har det dragit igång och vi började med utställning i Moheda 4/3. Fille vann jaktklassen med. Ck och Axa var inte sämre, vann även hon med Ck av 8 tikar. Fille blev BIM jaktmeriterad. 
Lilla Ila debuterade officiellt och blev 2 i juniorklassen, duktig tjej. 

Planen under 2017 var att försöka kvala in 2 hundar till engelska Crufts och vi gjorde det, Fille i Danmark och Axa i Polen.
Vi rattade bilen till Birmingham och hade trevliga men intensiva dagar där. Fille blev 3 i limitklassen ( 15 ) som innebär att han är nu kvalificerad till nästa år. Jösses så kul det var. Axa blev oplacerad i ett startfält med många jakttikar, 16 st.


Båda tjejerna löper nu och Axa kommer att paras på hennes nästa löp runt september, vem den blivande hanen är kommer.


171112   Nu är det väldigt länge sedan jag uppdaterade. Skall försöka komma i håg vad som är gjort.

I augusti åkte vi först till Norge med Fille och Ego, Fille vann sin klass men ingen placering i Bästa Hane, över 80 anmälda. Dagen efter vann Fille och Ego sina klasser och Ego tog det längsta strået och fick CERT.
Helgen efter slår han till med Bästa Hane i Gustafsberg och får det svenska certet och därmed Svensk Champion.

I september åker vi till Öland med Fille som tog sitt 2 CERT, vi åker även till Eslöv och där blir Ila BIM valp och brorsan Walle blev BIR valp.
Axa och Fille startar på jaktprov , Axa 3ökl och Fille 3 nkl.

Oktober kommer och Axa får sitt sista danska Cert på Bornholm, Fille startar på jaktprov och får 2 nkl.
Jag åker till Polen med Axa och Ego och vi kom hem med BIM, CACIB; CERT Cruftskvalificering med Axa.
 

170803   I lördags var vi på utställning jag och Ila, vi tänkte börja lite mjukt att träna lite på det. Sagt och gjort efter ett par gånger springandes i koppel ( typ 5 ggr ) så åkte vi.
Sista gången vi tränade kändes det hopplöst och jag tog fram en liten minidummy som hon fick bära, hon håller den fint och vi tog klart fram den på utställningen.
Hon var själv i rasen så att bli BIR (bäst i rasen) var inget svårt.
Hon gick då vidare i grupp 8 att möta resterande valpar i de raserna. Där gick hon och vann också och jag var så nöjd hittills då jag ville springa med andra hundar samtidigt.
Vi gick då till den stora BIS ( Best in Show ) finalen och skulle möta de andra gruppvinnarna. Lite väntan och sedan var det dags. Vi blev utplockade bland de 4 och när 4 och 3 blivit placerade stod vi och en samojedvalp kvar. Ett varv till fick vi springa och lilla Ila drog BIS vinsten! Jag blev så glad och mest att hon skötte sig finfint hela dagen, massvis med hundar och hon tittade lite skeptiskt på de andra raserna, tycktes tänka - hur ser de ut? Hon är ju hunden från landet och har inte varit med om så mycket. Tyst och lugn i buren som hon aldrig har testat så jag är mycket nöjd med dagen.

170727   Nu har den rätta träningslusten infunnit sig och vi tränar på jag och Axa. Vattenarbete är det som ligger högst upp på träningsprogrammet och vi har lagt om träningen helt och hittills ser det bra ut och vi kör på.
Lilla Ila har bekantat sig med olika viltslag och det bekymrar inte henne det minsta, härlig tjej. Vi har varit i vatten och snart simmar hon, hon är så nyfiken och tycker vatten är kul.

I augusti drar utställningarna igång igen och det blir ett par helger som vigs åt detta, i september är det något jaktprov men vi måste se att vattenarbetet sitter till 200 % innan vi är ute igen. Grabbarna Ego och Fille kommer dyka upp på prov i höst enligt  plan.

170630   Nu var det verkligen länge sedan jag skrev något på hemsidan.

Det har hänt mycket sedan senaste uppdateringen, valparna flyttade till sina nya mattar och hussar och vi har hunnit med 2 st valpträffar. Härliga små individer har det blivit av dem och de tas om hand på bästa sätt. Skall bli så spännade att följa er allesammans. Kvar hemma blev fröken lila, Ila blev hennes namn Carmita Just Believe You i stamtavlan. Hon växer på sig fint och gör att rätt hittills, förutom att vakna 4,45.....

Ego, Carmita Chotec har sprungit vänstervarv i Danmark och tagit 2 CERT som gav honom det danska utställningschampionatet! 

Fille, Caci One Look Is Enough har gjort det strålande i utställningsringen under våren, trots sin unga ålder, nu 16 mån. Vad månne bliva av denna kille...
1 BIS
3 x BIS junior
1 CERT
R-CERT
CRUFTSKVALIFICERAD 2018

Axas päls tog styk av valpkullen men nu börjar det rätta till sig, sen höst beräknas hon finnas i ringarna igen. Jag har mycket på mitt jobb och har inte kommit igång med den rätta motivationen att börja jaktträna ordentligt men jag hoppas att vi snart är igång igen.
170406  Valpbloggen uppdaterad...
170312  Valpbloggen uppdaterad....

170306  Valpbloggen uppdaterad med nya bilder

170226  Nu är valparna 1 vecka idag och ni kan följa dessa under bloggen som finns under planerad kull, Axas & Balders valpar......


I onsdags var vi och röntgade Fille och redan på fredagen fanns resultatet ute på SKK, friröntgad runt om, härligt.170221  Nu har de kommit, småvalparna föddes på morgontimmarna i söndags. Valpningen var över på 3 timmar och det blev 5 hanar och 3 tikar som såg dagens ljus. Axa sköter om de små jättefint. Fler bilder kommer.

loading...

170218  Håll till godo alla som väntar, igår fredag svajade tempen rejält på Axa men gick upp på em igen. Imorse var den på väg ned igen och ligger ännu lågt, jag tror att småttingarna kommer under kvällen / natten.

170213   Nu börjar det närma sig, Axa ifrågasatte frukosten igår men åt sedan med bra aptit. Tempen svajar nedåt och jag hoppas att hon väntar ett par dagar till. Det är lite tidigt för dem att komma ut nu. Hon vill gärna gå på promenader men det går minsann inte fort. Nu håller vi tummarna och jag tror att de kommer torsdag, men det är ju bara en vild gissning.

170206  Idag är Axa på dygn 48 och mår fortsatt bra. Hon äter som en häst och juvren är rejält fyllda. Får nog ändra min gissning till antal valpar och man vet ju aldrig vad som göms därinne. Jag har nu även känt fosterrörelserna och det är så spännande. Föräldrarna är nu här på dagarna då jag jobbar så hon är väl uppassad får jag säga.

170129   Axa växer fint runt magen och går in i v 7 på tisdag, det är så spännande och kan knappt bärga mig denna väntan.

Jag har inte kunnat skriva om det tidigare och har fortfarande svårt att göra det, för ett par veckor sedan miste jag min fina stjärna Ria. Hon blev akut dålig och vi fick åka in med henne, allt hade gått så bra med magomvridningen så jag misstänkte något annat.
Hon hade vätska i buken och efter röntgen och ultraljud var de tvungna att öppna henne för att hitta orsaken. Det visade sig att det fanns en tumör inbäddad i levern som hade spruckit och det fanns tyvärr inget att göra än att låta henne fortsätta sova. Min finaste duktiga, vackra och oehört snälla Ria springer nog och jagar killarna däruppe.

Jag är fortfarande chockad och ledsen och väldigt ledsen även för Axas skull, hon har alltid levt med sin mamma och blev nu helt plötsligt ensam. Hon har fortfarande hopp om att hon är hemma när vi kommer hem och jag hoppas att hon nu får lite annat att tänka på med sina småttingar.

170114   Igår blev det koll för Axa om hon är dräktig eller ej, visst fanns där fosterblåsor så nu hoppas vi bara att det flyter på och att allt går finfint framöver. Nu kan man vara lite lugnare och nu blir det väntan tills det är dags, hoppas att där blir valpar till valpspekulanterna och till mig själv och att de får det kön de önskar. Statistiskt sett bör det vara en liten mindre kull med fryst säd men man vet aldrig vad som tittar ut runt den 17-18/2.

 

170108   I helgen var det dags för årets första utställning MY DOG i Göteborg. Fille, Cacis One Look Is Enough var anmäld i juniorklassen båda dagarna. Lördagen bestod av 15 st juniorer och han blev placerad som 3a. Dagens klass bestod av 11 st och han blev 2a m CK, jätteroligt fast det var väldigt nära. Fille är endast 11 månader och har framtiden för sig, han har vuxit i sin kropp och utvecklas hela tiden. Han har en härlig attityd till utställning och det är riktigt kul att visa honom.

Även om det inte är konstaterat att Axa är dräktig så tror jag verkligen det, vi får se till helgen. På tisdag går hon in i v 4 och hon är nog måttligt road av att jag tittar på henne hela tiden.

170102   God Fortsättning allihop. Nu har jag summerat året som har gått och jag är så glad för alla valpköpare till mina småttingar.
Här kommer resultat för de som har varit ute och tävlat, hoppas jag inte har missat någon.

C Chotec, Ego: 1 NKL, 1 ÖKL, 1 CERT i DK.
C Chotyne, Axa: 1 NKL, 2 CERT, 1 CACIB DK
C Chlum, Milan: 2 NKL...
C Maven, Mira: WT NKL 91p
C Magic Tonight, Luna: godkänt anlagsklass viltspår, MH
C Support Justice, Lizzy: påbörjad tjänstehundsutbildning
C Nahar, Bobbie: exc 2 junkl
C Royal Fighter, Fighter: Bir valp SKK

Vet att flera inte kommer ut och tävlar men de tränar och jobbas med på olika sätt. Flisa ( Ria- Hugo ) som bor hos Nils jobbar som apportör och eftersökshund och gör det på ett strålande sätt.

Även Ria och Fille har gjort bra ifrån sig under året, Ria blev Internationell Champion i februari och Fille fick ett R-Cert i december.

Axa går imorgon in i v 3 av dräktigheten och hon är mycket lugnare och väldigt kelsjuk så jag hoppas verkligen. Nästa helg får vi veta för då skall hon kollas av min veterinär som är duktig på att känna.

161227   Nu är det precis 1 vecka sedan Axa inseminerades och jag tittar varje dag på små tecken, vet att det är tidigt men är så förväntansfull. Ria mår toppenbra trots att hon bara får gå koppelpromenader och stygnen skall tas den 2/1, såret ser fint ut och hon är pigg och glad.
I januari väntas det utställning med Fille på My Dog, Göteborg. Eftersom Fille inte bor här kan jag åka, på stora utställningar kan det finnas smittor som jag inte vill utsätta någon av tjejerna i detta läget.

161222   I tisdags körde jag först ned till Våxtorps Djurklinik för att lämna in Ria för operation, magsäcken skulle sys fast så att den inte kan vrida sig igen. Det är inte 100 % säkert att det håller men man gör ju allt för att det inte skall hända igen. Hon är hemma igen och allt har gått bra.
Därefter började min resa till Oslo, vi tog det lugnt och var framme i god tid trots att GPS stulade i tunnlarna. Första insemineringen gjordes och jag är helt imponerad av av de små väcks till liv bara sådär. Dessa spermier har varit nedfrysta i 17 år och det var gott gry i dem. AI veterinär Ragnar var väldigt nöjd och jag skulle komma tillbaka nästa dag för en omgång till. Vi tog oss till hotellet som var något helt fantastiskt. Scandic Holmenkollen hade en strålande utsikt över Oslo och vi njöt varje minut. I går gjorde vi om proceduren och nu håller vi tummarna att det har tagit sig och att det tittar ut ett gott gäng runt 17/2.
 

161219   I fredags tog vi första progesteronprovet på Axa och det låg ganska lågt, dygn 8. Idag tog vi ett nytt och det hade stigit rejält så det är bokat tid i Oslo imorgon tisdag för inseminering. Vi rullar till Oslo på morgonen och har tid 16,30, vi stannar till onsdag och gör en inseminering till. Har bokat hotell till mig och Axa och vi får väl turista oss i Oslo tills vi åker hem igen.
 

161210 Äntligen började Axa att löpa, i går hände det. Nu är det några spända dagar framöver, vilken dag skall vi inseminera på? Julafton? kan bli så. Det kommer tas ett flertal progesteronprov så att vi anländer till Oslo på helt rätt tid.

Ria är nu stabil efter sin magomvridning och vi har nu bestämt att sy fast magsäcken så att det inte kan hända igen. Eftersom denna operation kommer att ske den 20/12 kommer jag inte att para henne vid detta löpet utan väntar till sommaren.

161204   I onsdags kväll fick vi åka in med Ria till veterinären, hon hade fått magomvridning. Hon är inlagd och nu verkar allt bra och skall få komma hem idag. Vi åkte till Stockholm i torsdags och hade Ego och Fille med.
Fredagen var Lilla Stockholm och där vann Fille en stor juniorklass med CK och fick R-Cert, så roligt. Därefter var det Egos tur och han drog nitlotten denna dag.
Lördagen var det dags för Stor Stockholm och Fille fick exc och tackades av bland de sista juniorerna ( 19 ) st. Ego drog även denna dag en nitlott, passade inte domaren alls.
Vi har haft som vanligt en trevlig helg och bra boende som vanligt, god mat och dryck. Tidigt i säng och tidiga mornar är det men det är så det är.

Vi väntar fortfarande på löp med tjejerna och än så länge är det helt dött på den fronten. Vi väntar....

Smilla, Carmita Nuncio har varit och röntgat sig och det blev ett bra resultat även där, HD B, ED 0, grattis Lotta.


161129   I helgen var det utställning i danska Naestved och Ego var anmäld. Han blev 2 exc med CK och jakten på de danska certen fortsätter. Nästa helg rullar bilen till Stockholm, 2 dagars utställning och Fille, Ego och Ria är anmälda. 80 st flattar första dagen och 140 st andra dagen så det är många hundar anmälda.

161113  I lördags var det utställning i Åstorp. Först ut var Bobbie, Carmita Nahar som debuterade i junioklass, han fick excellent och placerad 2a i klassen. Grattis Margit. Nästa hund ut var Ego, Carmita Chotec i jaktklassen som fick excellent och placering 4a. Sist ut var Ria, Susedalens Carrie Broadshaw som vann championklassen och blev sedan placerad 2 bästa tik. Tack alla för en trevlig men kall dag.

161108  Vi gratulerar Marie & Luna till godkänt anlagsprov viltspår i helgen. Nu jobbar de vidare mot öppenklassen. 

Själva rullande bilen till danska Herning där det var Dansk och Nordisk Vinnarutställning i helgen.
Vi kom fram till stugan fredag kväll och efter ett par timmar i bilen. En mysig och rejäl stuga för 5 hundar och 3 personer.
Först ut på lördagen var lilla Fille som gjorde debut i utställningsringen, lite nervöst att debutera på en av de största utställningarna men han uppförde sig som att han varit med förr trots sina 9 mån.  10 st juniorer slogs om titeln Dansk Juniorvinnare och han blev placerad 2a med CK, attans nära titeln. Därefter var det Egos tur och han vann jaktklassen med CK och fick sedan R-Certet. Ria fick excellent men oplacerad i championklassen med många fina tikar.

Åter till stugan där vi åt och hade en trevlig kväll, rätt tidigt i säng som vanligt på våra resor och upp i ottan på söndagen.
Den dagen lägger vi till handlingarna då mina hundar inte passade den dagens domare.
En trevlig helg trots strilande regn i dagarna två. Vi tar nu sikte på SSRK Åstorp på lördag och där är Ego och Ria anmälda.

Annars väntar vi bara på löp och jag tror det börjar närma sig för Axa.

161102  I helgen var vi i Mjölby på utställning och hade Ria och Ego med oss. Ego var först ut och vann jaktklassen med CK, oplacerad i bästa hane men blev bästa jaktmeriterade hane. Ria vann championklassen med CK och blev placerad 2 bästa tik och blev bästa jaktmeriterade tik. Så kul att få gå in med båda och det blev Ria som drog längsta strået och vann det. Hon fick sedan möta de andra raserna och blev då BIS 4 jaktmeriterad. Stolt över att kunna vara med och konkurrera med jaktmeriterade hundar.


Nu har en till från Ria-Willis kullen varit och röntgat höfter och armbågar med strålande resultat. Carmita Bret Boko hade HD A, ED 0, jättebra. Grattis till ägare Desiree.161021  Jag har haft span på Axas kavaljer under en ganska lång tid och nu är allt klart och bestämt. Kollat stamtavlor, kollat avkommor, hälsa och allt annat man kan komma på. Nu väntar vi på löpet med Axa och hoppas allt går enligt önskan. Se vidare under Valpar om ni vill läsa mer om mina planer.  

161019  Nu när det närmar sig höst och vinter och en planerad träningspaus har jag nu bestämt mig för att para Axa. Vi har ju haft lite otur under höstens prov och inte lyckats bärga en ökl merit, men vi kommer ta nya tag till våren och sommaren för hon är en duktig hund och vi kommer ha löst vissa knutar till vi kommer ut på prov nästa gång.  

Kommer inom kort att uppdatera vem hon skall paras med.

161016  Igår rullade bilen till danska Bornholm för jaktprov. Finaste och duktiga Ego fick med matte Gunilla ett 1 pris i ÖKL. Jag är så stolt över dem båda. För mig och Axa blev det slut vid vattenarbetet, hon skulle inte gå i och efter ett par försök bröt domaren oss. Fick prova direkt att få hem fågeln då hon nästan bara gör såhär på prov och då kastade hon sig i minsann och hämtade den. Tråkigt värre.

161010   Sedan jag publicerade att jag skulle para Ria en sista gång med Kendy har jag fått flera samtal, några som vill sätta upp sig för en valp och en del som vill höra mer om kombinationen. En del känner jag till sedan tidigare och det är ju jättekul att intresset är stort för en valp från denna kombinationen. Men det är en lång väg att gå innan det blir några valpar. Hon skall paras, bli dräktig och allt skall flyta på, inte det enklaste. Spännande skall det bli i vilket fall som helst.

Vi har fått förmånen att vara med på andjakt och lilla Axa fick följa med. Ria var med som backup men behövde inte träda in, även om hon ville det. Nästa gång så. Axa skötte sig med bravur både på vattenarbetet som det var mycket av och även i svår terräng som vi inte har tränat i tidigare. Hon markerade superbra, höll sig som vanligt lugn vid sidan och fokuserade på rätt saker. Hon är väldigt lik sin mamma Ria där, inte lägga någon energi i onödan.

161006  Nu är det bestämt vem som blir Rias kavaljer, hon beräknas att löpa i januari, valpning i mars och leverans i maj om det går som planerat. Skall bli så spännande då vi återigen tar en tripp till Tjeckien där vi har varit tidigare. Ser mycket fram emot detta. Se gärna mer under planerad kull. Axa väntar vi med till sommaren.

Carmita Chlum " Milan " har med matte Anna Planander startat på jaktprov och fick ett 2 pris, jättegrattis.
Axa och jag ha varit med på andjakt och lilla tjejen skötte sig riktigt fint.

Nyförvärvet Fille skall snart debutera i ringen och han sköter sig fint på träningarna, skall bli spännande att se hur han utvecklas.

160919   Nu är det 4 st av 10 från Ria-Williskullen som har varit till röntgen och alla har A, ua. Stålande resultat och jag är så nöjd. I helgen drog vi på dubbelutställning i DK med Ego, lördag exc 2 CK, söndagen exc 3. Vi tränar vidare och har 1 start till planerad i höst.

160829   I fredags eftermiddag styrde vi bilen till Danska flatarrangemanget på Jylland. Det visade sig bli en lång resa med ett antal vägarbeten och olyckor och resan tog tillslut över 8 timmar innan vi var framme.
Lördagen ägnades åt utställning och först ut var Ego, Carmita Chotec i jaktklassen som bestod av fina hanar. Ego vann klassen med CK och slutade 3 bästa hane med CERT med fantastisk kritik av engelska domaren Jane Jones. Han vann även bästa certhund. Så himla kul detta var.
Lång väntan till det var dags för Axa, Carmita Chotyne där jaktklassen bestod av 18 !! anmälda tikar. Pälsen har nu lossnat rejält och jag var tveksam om jag skulle ställa henne. Glad att jag gjorde det då hon blev 2a med CK och superfin kritik av domaren. Det trodde jag aldrig men man kan aldrig veta hur domaren dömer.
Dagen efter var det jaktprov för både Ego och Axa och de genomförde det båda två med det visade sig vara ett för svårt prov för våra hundar. Lång resa och övernattning, lång utställning kan säkert ha påverkat att de tog slut i huvudet. Nya tag tar vi båda två.

160823   I söndags åkte vi till danska Vamdrup på Jylland för hundutställning. Axa slog till igen och fick ett CERT, 2 CERT på 2 helger är man inte bortskämd med, så roligt.

Till helgen är det dags för Danska Flattarrangemanget och Axa & Ego är anmälda. Lördagen är det utställning och söndagen är det debut i ÖKL för bägge 2. De har tränat jättebra båda två och vi ser fram emot denna helgen.

160815   Nu har röntgen resultatet kommit på "Luna" C Magic Tonight,
HD A, AD ua. Alldeles strålande.
Thomas och Lizzy har tävlat LK 1 men jag vet ännu inte poängen.

I Helgen åkte vi över till Bornholm med Axa och Ego. Axa drog längsta strået på söndagens utställning. 2 BT, CERT, R- CACIB som blir ett CACIB, strålande kritik från domaren och vi är jätteglada. Första försöket att ta Cert sedan hon fick sin jaktmerit i maj. Vi följer upp med ny utställning i Danmark nästa helg och vi skall som vanligt ha kul. Axa har börjat fälla så jag håller tummarna att pälsen sitter kvar någon vecka till.
Egos bästa placering var exc 2, tyvärr utan CK. Nya tag.

160801   I helgen var det utställning och WT i Frk södras regi. På lördagen ställdes Mira, Carmita Maven och Luna, Carmita Magic Tonight och blev placerade 3 m HP resp 4a.
Söndagen var det WT och där startade Martina med sin Mira och gjorde ett alldeles strålande resultat, 20, 19, 3, 19, 20 poäng med ett litet missförstånd/förarfel på station 3. Debuten är avklarad och vi ser fram emot fler fina resultat.
Glöm inte att meddela när ni varit ute på något.

Själva tränar vi på för fullt då Axa är helt tillbaka, det var löpet som påverkade henne och det vände av sig själv. Vi tränar på för start i ÖKL och kommer att åka på några utställningar i höst. Vi börjar med Bornholm i augusti och följer upp med några fler danska utställningar efter det. Ego jobbar på fint han med och det är samma upplägg för honom. Lille Fille har börjat sin träning lite smått och det ser väldigt bra ut.

160704   Nu har alla provsvar på Axa kommit och de visar ingenting, vissa tikar blir trötta efter löpet då de går in i en skendräktighet, hon har inte gjort detta tidigare så man blev ju lite orolig att det skulle vara något. Nu avvaktar vi bara henne och vi har testtränat 2 ggr och sista gången på vilt. Hon blir ju extra taggad av viltet och hon svarade bra på den träningen. Nu återstår det att se när det vänder för det gör det. Ria började löpa 1 månad efter Axa, ca 1 månad för tidigt men vi får se vem som löper först till vintern nästa gång då det planeras för ytterligare en kull småttingar.

160620  Axa har inte varit sig själv under löpet och även efteråt. Hon blir trött fort efter träning eller promenad så vi har nu tagit några olika prover för att hitta boven i dramat. Första omgången prover visade ingenting, toppvärden. Vi har några prover kvar som det väntas svar på. Röntgen gjordes och inget hittades där heller. Vi hade en planerad start till helgen men den strök vi och väntar till höstens prov, eftersom hon inte varit ok har det inte gått att träna henne som jag har velat skjuter vi på detta och hoppas på snabbt tillfrisknande. En teori är att hon har tagit vid sig av sitt löp denna gången och då går det väl över.

160531  Det planeras för valpar till vintern och jag har även tagit ett beslut att Ria skall få ha en kull till. Att hitta hanar är ett stort arbete och som har pågått ganska länge, har iallafall bestämt i vilken riktning jag vill gå med båda tikarna. Spännande kommer det bli i vilket fall som helst.

Det visade sig att Axa blev bästa hund för domaren i Danmark, så himla glad jag blev för det.
Nu jobbar vi vidare för start i ÖKL och ser hur det fungerar där. Träningschemat är upplagt och klart en månad framöver.

Idag firar Elitloppskullen 1 år, Stort Grattis till er alla.

I helgen var vi på utställning i Hasslarp, Ego och Ria blev 3a båda dagarna. Mira Carmita Maven blev också 3a.

Ria sonen Leviz som bor i Tjeckien var här på besök och deltog också på utställningen, 2a och 3a m CK blev han dessa dagar. Jag fick äran att visa honom och han blev gå glad att se mig när jag träffade honom tidigare i veckan.

160523  Igår åkte vi på Jaktprov i Danmark med Axa och Ego. Ett prov som såg helt ok ut för oss. 2 enkelmarkeringar på land som gick utmed vattnet, en vattenmarkering med ett ganska bra avstånd från vattenkanten, positivt för Axa. Ett fotgående och ett sök stod på programmet denna dag. Först ut var Gunilla och Ego som inte satte någon tass fel och drog hem ett 1 pris, så stolt över er.
Därefter var det Axas tur och även hon spikade sina markeringar, hoppade ut i vattnet och lämnade av fint. Fotgående och sök fixade hon fint, har inte Egos kritik med Axas löd såhär: God arbetsivrig hund, vältränad & samarbetar gärna. Lugnt och gott förd, arbetar i god fart och stil.

Jag är så himla glad för Gunilla skull och även för min egen givetvis, vi har tränat mycket kvalitetsträning och nu kom belöningen, nu siktar vi framåt till öppenklassen bägge två.

Vi har ju jobbat ganska hårt med vattenträning över hela vintern och hon känns tryggare i vattnet och känns mycket säkrare, härligt att belöningen kom av hårt arbete. Axa har nu även börjat att löpa, hon ruckade rejält på sin löpcykel, vi parar inte nu då planen är att tävla henne hela året. Får se hur långt hon tänker vänta till nästa gång.

Vi har varit på utställning på Gotland. Första dagen vann Ria championklassen och blev sedan 4 bästa tik. Ego blev 2a exc i jaktklassen. Dag 2 blev Ria 2a i chklass och Ego fick en ny 2 placering.

160424  Det händer inte så mycket mer än att vi tränar på, väntar på att vattenträningen kan komma igång så snart det blir lite varmare. Skall bli spännade att se om Axa har bättre simteknik i vattnet nu efter all vinterträning i bassäng.
Axa har nu tappat all päls så någon utställning kommer inte på fråga, hon är anmäld till Gotland dit vi åker med Ria & Ego men hon får nog stanna hemma.
Nyförärvet har fått ett namn, enligt Gunilla får han heta Fille...  han är en mycket charmig kille som är väldigt framåt, precis som vi önskat.

Vi har färgtestat om Axa & Ego kan bära på den gula genen, svaret har nu kommit och ingen av dem bär på den. Skönt att veta.

160417  Idag har vi hämtat en liten kille till kenneln, Caci´s One Look is Enough, något namn har han inte fått ännu. Ja en titt räcker om man översätter hans namn var precis vad som hände när jag såg hans pappa  "Burrito" Caci´s Playing to Win i Mjölby i februari. En fantastiskt fin hane som jag blev helt såld i, tankarna började snurra rejält och när Micke från kennel Cacis säger att de har valpar efter honom hemma blev ju inte tankarna bättre. Mamman till valparna är en jättefin tik och gillande hennes linjer. Veckorna gick och jag kunde inte släppa detta, en hane till ville jag ha att visa men att ta hem en hane till mina tikar var väl inte det optimala. Min vän Gunilla som har Ego hade misst sina 2 hanar på kort tid behövde en ny hund. Jag föreslog att hon skulle ta honom med bibehållen avelsrätt och hon funderade en stund och därefter bestämdes att han skulle bo hos Gunilla. Efter ett samtal med Carina på Cacis fick vi köpa en valp och vi åkte upp för att kika på valparna när de va 7 v och Gunilla blev lika såld på föräldrarna som jag så det kändes ju skönt.
Det var många fina valpar och vi väntade tills att de hade vuxit på sig lite till, nu är han 10 v och valet var inte svårt, One Look Is Enough. En syster till Burrito har 2 nkl och farfar Kimmi har lämnat flera jaktmeriterade hundar så förhoppningarna att han skall bli en bra apportör finns. Stort Tack till Carina & Micke på kennel Cacis för att vi fick köpa denna kille.

160417 Vi åkte till Kungsbacka på utställning med ett gäng från kenneln. Jätteroligt hade vi.
Först ut var Cornelis, Carmita Timoko som är en jättefin hane, tyvärr tyckte domaren att han var för hög, ett VG blev utdelat denna dag. Fin kille som har en härlig ram att växa in i. Därefter var det dags för Ego, Carmita Chotec som vann bruksklassen med CK, fine killen som har ett flertalet klassvinster i alla klasser han ställts i. Tyvärr ingen placering i bästa hane.
Det var dags för tikarna och först ut var Mira, Carmita Maven som placerade sig 2 exc i juniorklassen. Axa var den som var på tur och med tanke på att hon hade lagt pälsen hemma blev det ett VG för henne. Mamma Ria, Susedalens Carrie Bradshaw showade till sig 2 plats i championklassen och 4 bästa tik. Finaste Ria.

160328   Nu har vi sommartid och kvällarna blir ljusare, betyder hundträning utan stress efter jobbet. Vi har börjat på Dirigeringskursen och har gått första helgen av 3 för Birgitta Staflund-Wiberg. Tips och råd hur vi skall jobba vidare och vi ser fram emot träning till nästa tillfälle.

Jag hade en unghundsträff för Ria-Willis kullen där några av dem kom, vi trimmade dem och vi jobbade lite i skogen, viltet var framme och introducering av sök, duktiga var de allesammans, TACK för att ni kom.

160307   Har uppdaterat Axa och Egos sidor lite.
Vi har träff för Ria & Willis kullen den 13/3 kl 11. Ska bli spännade att se er igen.
Till sommaren planeras en gemensam träff för båda mina kullar och det skall verkligen bli kul och jag hoppas att många av er kan komma.

160229   Igår var "Luna" C Magic Tonight på utställning i Hässleholm, hon vann klassen med HP, stort Grattis Marie!
 

160228   Lite lugnt på utställningsfronten för oss ett tag, kungsbacka den 10/4 är närmast planerad. Vi jakttränar för fullt och det går helt enligt planen. Återstår att se fram i vår om det har gjort någon nytta, det har det alldeles säkert! Vi har anmält oss till en Dirigeringskurs för Birgitta Staflund-Wiberg som är på 3 helger med ca en månads mellanrum. Skall bli jättekul och även brorsorna Ego & Milan är anmälda.

Vet att flera valpköpare skall på utställning och även går jaktträningskurser, så roligt och jag håller alla tummar för er.

160215   I helgen åkte vi till Danmark med Ria & Ego. På lördagen var det DRK i Taulov och det var  bara Ego, Carmita Chotec som skulle ställas. Ingen bra dag utan han fick ett VG. Dagen efter var det utställning i DKK Fredericia och där blev Ego exc 2 i klassen. Ria vann en fin championklass igen och blev 2 bästa tik, MED CACIB som nu gjorde henne till Internationell Champion, C.I.B. Finaste Ria, vilken ordning det är på henne nu, jättefin och showar glatt. Vi får se vad vi hittar på framöver med henne.

Även "Smilla" Carmita Nuncio har varit på utställning i helgen, 2 med HP, stort Grattis till äg Lotta Eckers.

160215 Förra helgen var vi i Mjölby på SSRK utställning. Ria vann en stor championklass och blev 2 bästa tik. Så glad för detta, "Mira" Carmita Maven blev 3 m HP i valpklass 2. "Milan" Carmita Chlum fick tyvärr ett VG.

160112   Vi började med utställning i Göteborg i torsdags. Först ut var Fighter med äg Karin, de vann valpklassen hanar 6-9 mån. Tyvärr utan HP, även tikvalparna blev utan HP så ingen blev bästa valp. Kul att se er och han har vuxit på sig fint. Lång dag och sist ut var Ria, en hyffsat stor championklass där hon fick Excellent men utan placering.
Nästa utställning för vår del är SSRK Mjölby, Ria skall med och även Martinas Mira skall ställas, Axas bror Milan skall också springa vänstervarv för första gången, skall bli spännande.

151231   Året 2015 går mot sitt slut och 2016 är i antågande.

Året som har gått kan sammanfattas såhär:
I början på året jagade vi Rias sista Cacib innan hon skulle få sina valpar. Hon stod väldigt nära och var bla 2a Bästa tik med R-Cacibet i danska Fredericia i februari, hon deltog även i Mjölby på utställning i februari.
Valparna föddes 31/5 på Elitloppsdagen och valparna fick namn efter startande hästar.
Alla valpar har fått superhem och har det jättebra. En del har redan varit ute och visat sig i utställningsringen med strålande resultat och för en del har även spårning och jaktträning kommit igång, spännande.

Axa började jag aktivt träna i mars med när lusten att träna hund kom tillbaka och är jätteglad för det. Vi gjorde några starter på jaktprov under året med miss på vattenarbetet, hon började simma och träna i vatten i maj/juni så tiden får jag ta på mig själv.
Axa och Ego blev Cruftskvalificerade till 2016 och det var en av de få utställningarna som Axa deltog på, ingen päls därefter.
Vi var på väg att planera resan till ENGLAND men valt att hoppa denna gång och hoppas att vi får tillfälle att kvala in ett annat år.

Ego mannen har varit ute på flertalet utställningar och flertalet har givit klassvinster med CK, jaktprov har han också startat på och det blev ett 3 pris i nkl.

Året 2016 kommer att bli ett rent tävlingsår för mig och mina tjejer, det blir några utställningsresor utomlands för Ria och jag hoppas att hon kan bli INTERNATIONELL CHAMPION under året. Vi börjar med Göteborg, My Dog den 7/1.
Axa kommer säkert få någon utställning om pälsen är tillbaka med prion ligger på jaktträningen och start på jaktprov. Hon har nu löpt med 11 mån intervall så håller hon det nästa år så störs vi inte av det iallafall.
Ego har också fällt ur och sätter nu päls och kommer snart ut i ringarna igen, han kommer också att starta på jaktprov under året.
 

151213   Tunnt med uppdateringar nu men här kommer lite resultat från utställningen i Uddevalla.
Många valpköpare kom med sina småttingar och fina resultat blev det. Fina Cornelis fick jag visa till BIM valp 1.
Axa har ju ingen vidare päls men fick en mycket fin kritik som jag blev väldigt glad över.
Extra glad för min Ria, som inte har vänstervarvat på nästan ett år och fick valpar för snart 6 månader sedan visade sin härliga attityd till detta, jag fick verkligen bekänna färg i att springa i hennes tempo. Hon showar och tyckte detta var riktigt kul, pälsen är inte i full blom men snart så.
BIM valp 1 Carmita Timoko
2 HP Carmita Wind of The North
3 Carmita Royal Fighter
Tikvalpar ;
2 HP Carmita Support Justice
3 Carmita Maven

4 ungkl Carmita Chotec
4 HP ungkl Carmita Chotyne

2 HP chkl Susedalens Carrie Broadshaw

Tack snälla allihopa för att ni kom med era småttningar.

Vi ligger i när det gäller jaktträning och simträning, nu är det bara helgerna man kan träna på så det är vikt några timmar till detta varje helg. Simträningen går framåt och vi jobbar med olika övningar i vattnet med jetstream på emellanåt. Superträning över vintern. Nu fortsätter vi med träning för Birgitta Staflund-Wiberg i Moheda varannan vecka och jag skall även gå trippeldirigeringskursen till våren, kullbröderna Milan och Ego skall också vara med, jättekul att träna och se varandras hundar jobba. 3 hela helger med ca 1 månads mellanrum. Utbildning kan man inte få för mycket av!

Den 7 januari åker vi till Göteborg på My Dog och det är bara Ria som skall ställas, de andra stannar hemma i brist på päls, Rias päls kommer för varje dag som går och jag hoppas och tror att den snart är i full blom. My Dog är en av Sveriges största utställningar och många fina hundar kommer så vi har hårt motstånd, vi gör vårt bästa och har kul.

Axa har nu kommit i löp, andra gången då hon har gått 1 år sedan sist. Inga bra löptider om vi blickar framåt när det gäller valpar, kanske hon ändrar sin cykel?

 

151122   Förra helgen hade vi valpträff för Ria & Willis valparna. Det stod viltspårsträning på schemat och alla 4 spårade som de inte gjort annat. Duktiga allihopa. Alla fick med sig en klöv hem så att de kan fortsätta träningen. Lite apportering på vilt blev det också och likadant där, fina upptag, raka inlevereringar och väldigt stolta över vad de hittat.
Till helgen vankas det utställning båda dagarna. På lördag är det vår årliga Flatutställning i Uddevalla, flertalet av valparna är anmälda och jag har anmält Ria, Axa och Ego. Tjejerna är inte i full päls men alltid roligt att vara med på detta arrangemang. Ego är anmäld till Danmark på söndagen så då rullar bilen igen.

Snart går anmälningstiden till My Dog i Göteborg ut och jag tvekar att anmäla lilla brun, pälsen är inte den bästa och hon hinner nog inte att få den tills dess. Ria och Ego bör vara i form så de kommer jag att anmäla. Ria saknar ett CACIB så vi kikar lite på utställningar till våren, skall bli så kul att ställa henne igen.

Simträningen med Axa går jättebra, hon hoppar numera i bassängen och simmar finfint. Nästa gång skall ske utan flytväst mn det går säkert jättefint. Jaktträningen jobbar vi på med, inte lätt att hinna med det nu när det är mörkt men jag får väl till 3 dagar iveckan iallafall.

151109   I lördags var det utställning, SSRK Åstorp. Jag drog Axa då pälsen inte är den bästa. "Ego" C. Chotec var först ut och vann unghundsklassen med CK. Tyvärr ingen placering i bästa hane. Han har vuxit på sig bra och snart sitter även de placeringarna.
Därefter var det småvalparnas tur och först ut var "Sam" C. Wind of the North som placerade sig som 3 i klassen. Därefter var det tjejernas tur och "Mira" C.Maven drog det längsta strået och vann med HP och blev sedemera BIM. "Luna" C. Magic Tonight blev oplacerad idag. Det är alltid svårt med valpar, de växer ojämt och kan se väldigt roliga ut i vissa åldrar men det brukar rätta till sig. Jättestolt över er alla att ni vågade/ville visa era småttingar själv, bådar gott för framtiden.

Till helgen har vi valpträff, söndag kl 11 och det ligger viltspårsträning på schemat. Spännande.
Sista helgen i november har vi vår årliga Adventsutställning i Uddevalla och ett helt gäng med Carmita hundar ser ut att komma, jätteroligt. Pappa Willis lär vara på plats och det är ju alltid kul att träffa pappsen.

I januari väntar My Dog och hoppas innerligt att tjejerna är i full päls till dess.

Tränar gör vi för fullt även om man inte hinner så mycket på vardagarna, en liten stund när man kommer hem från jobbet och sedan är det helgerna som gäller. Axas simträning har börjat och hon imponerade på mig så detta kommer nog gå bra när det är vår igen hoppas vi.

151106   Äntligen har jag tagit mig tid att uppdatera hemsidan. Vi har haft mycket att stå i, träning och jaktprov har stått på schemat hela hösten. Vi har även hunnit med en valpträff för Ria & Willis kullen där vi tränade lite utställningsträning och lite apportering av vilt. 4 st valpar kom och alla gjorde det helt perfekt. Axa ha startat på ett par jaktprov men vi har åkt dit på vattenarbetet, hon är inte helt trygg att arbeta i vatten och nu har vi bokat simträning i bassäng hela vintern. Vi har hunnit med en sväng till danska Bornholm där Axa placerade sig som 1 i unghundsklass på utställning. Ego, Carmita Chotec har tagit ett 3 pris på jaktprov på Halmstadprovet och vi är jätteglada för det, snart sitter 1 priset. Nu har valparna från Ria & Willis börjat komma ut på utställning och först ut var Smilla som blev BIR på FRK östras utställning, Grattis till det Lotta.
I morgon är det utställning i Åstorp och 3 av valparna skall ställas, Ego skall med men Axa & Ria får stanna hemma då de saknar päls.
Framöver väntas FRK västras adventsutställning där ett flertal från kenneln kommer, skall bli så roligt. My Dog i Göteborg står på tur för Ria och Axa då jag tror de är i päls då.
Spanar på utställningar för Rias jakt på sista cacibet som ger henne ett internationellt championat och vi siktar söderöver gällande det.

150927 Nu har jag tagit mig tid till att uppdatera hemsidan. Jobbar mycket och all ledig tid går till hundträning. Varje/varannan vecka åker vi dessutom och tränar i Moheda för Birgitta SW och det tar ju lite tid. Gör det så gärna då det passar mig och min lilla brun. Hon har utvecklats enormt bra de senaste månaderna men det ligger också många träningstimmar bakom. I går var vi på andjakt och det var Axas första. Att sitta vid trygga mamma Ria och kolla hur detta skall gå till gjorde susen, tyst, lugn och lade sig emellanåt. Hon fick även hämta vilt som både var skammat och dött och hon gjorde det bra, eftersök i mycket svår terräng för en unghund men hon jobbade jättefint. Ria gör alltid ett bra jobb och finner alltid fågel, hon kommer inte tillbaka utan en fågel vilket gör att hon är rätt storsprungen och man undrar vart hon är. Men nog sitter där en and i munnen när hon kommer.

Nästa helg är det jaktprov för lilla brun igen och vi hoppas att det går bra, vi har även en utflykt till Bornholm inplanerad med både jaktprov och utställning.

150919  Vi hade valpträff för småttningarna som har hunnit bli 4 mån. 7 st kunde komma och jag är jätteglad för att ni kom.
Vi tränade följaövningar, leta godis i gräs, apportering i form av ett sk linjetag och givetvis inkallning. Alla vappisar jobbade fint och ville göra rätt, att de såg ut som jag förväntade mig gjorde inte alls ont. Fina småttningar. Vi avslutade med lite grillning saxen kom fram och några fick sina öron friserade.

150913  Åkte till Danmark för att starta Axa på jaktprov, förväntningarna var ganska höga då hon fungerar jättefint på träning men av erfarenhet vet man ju med unghundar att allt kan hända. Provet började med en vattenmarkering, 2 landmarkeringar, skott under förflyttning och ett linjetag till senaste markeringsplatsen, därefter ett sök. Vi stod ca 25 m från vattnet som man dessutom inte kunde se, dold kastare. När jag skall ge order om att jag är klar vänder Axa på huvudet och kollar in landkastaren och skytten som står längre till höger om oss. Missar således kastet men hör skottet klart. Inser att hon inte markerat och vid skicket går hon rätt igenom ormbunkarna och börjar leta på land!! Hon fattar inte att det är vattnet då det heller inte blev ett plask.... Vattenvägran innebär diskning i DK så det var bara att bita ihop, jag fortsatte dock men valde sedan att bryta provet.
Det innebär nya tag för oss.  

150823 Hade vi unghundsträff för Ria & Hugo kullen. Vi var 5 st inkl Axa & Ego och vi hade en trevlig dag. Vi började med lite trimning och det fanns både mycket päls och lite päls på hundarna. En del som fällt hade verkligen bikinistassen på sig. Därefter gick vi till fältet där vi hade både dummys och vilt med oss och alla hundarna apporterade dummys, nyfikenheten på viltet fanns hos resten men har man aldrig sett ett vilt innan så blir det tveksamt. Vi fick även till en träning i vattnet med båt och alla hundarna simmade fint genom näckrosorna. Därfter blev det grillning och fika och mycket prat, Tack till Gunilla med Ego för att vi fick vara på er mark.

150823   Härliga rapporter från småvalparna som idag är 12 v gamla. Allt går superbra hos alla och det skall bli så spännande att träffa er framöver. Idag vankas det unghundsträff för Ria & Hugo kullen som nu hunnit bli 19 mån. Ett par stycken kommer och det skall bli så kul att se dem, vi skall trimma och träna tillsammans, fågel är tinat och tillgång till båt och vatten. En del har säkert inte testat fågel så det skall bli spännande. Kameran är laddad.

Igår var vi på utställning med "Ego" Carmita Chotec som debuterade i unghundsklass och det blev en vinst för honom där, jättekul.

Vi tränar på och har efter semesteruppehåll bokat nya träningstider med Axa varannan vecka hos Birgitta Staflund-Wiberg i Moheda. Axa sköter sig och utvecklas precis i den takt jag önskar, en arbetsvillig tik som jag hoppas mycket på i skogen framöver.

Ria fäller nu av hela sin päls efter valparna och det är bara att ta hand om henne och se till att hon börjar sätta päls snarast så att vi kan gå på utställning i vinter när den är tillbaka.

150812  Jag har nu skickat ut mail gällande träff för Ria & Hugo kullen, de är nu 1,5 år och jag hoppas att många av er kan komma, hör av er om ni kan den 23/8. 
Nästa vecka kommer det tider för valpträffar med Ria & Willis kullen så håll utkik i era mail.

150808  Vi tränar på med Axa & Ego, vi höjer ribban i träningen och de svarar bra på det. Trots att de är relativt unga visar de bra egenskaper och det är jag glad för.

Axa
Axa
Ego

150802  Nu har även stora brun och lilla blå flyttat hemifrån, har fått rapporter från alla att allt har gått bra. Fortsätt med det då det är så kul att följa er.
Det är så tomt här hemma men det är ju så det är, nu dröjer det ett tag till nästa kull skall födas på kennel Carmita. Axa skall meriteras och hon är ju bara 1,5 så det tar något år till. Vi tränar på för fullt med henne och mamma Ria skall även hon komma iform efter kullen. Pälsen åker av efter en valpning och det tar lite tid innan den är tillbaka, därefter är vi tillbaka i ringarna igen. Jakter under hösten ser vi fram emot.

150728   Ledsamt värre här hemma, de små har börjat flytta hemifrån. Väldigt tråkigt för oss men de behöver nu vid 8 v ålder komma ut i sina familjer och får vidare upptäcka världen. Ser fram emot att höra av er hur det går med de små. Kommer ju klart att få träffa dem på mina träffar och det är så spännande att se hur de har utvecklats sig tills dess. Flertalet kommer vi se i skogarna och i utställningsringen framöver.

150720   Igår var det fotografering av de små. Fina killar och tjejer som sköter sig finfint på bordet. I veckan blir det en tur till skogen för dem och lite fågelpresentation mest för att se vad de gör och hur nyfikna de är.

150718  Dagarna går och det är fullt upp här med hela gänget. Nu har de fått sin 3 avmaskning och imorgon är det dags för uppställningsbilder igen. 7 veckor är de nu och nu får man hålla hårt i sista veckan innan de flyttar. Kommer bli så tomt här.
Axa är en superduktig lektant som leker fint med de små.

150712   Nu var det uppställning av valparna, de är nu 6v gamla. Fina killar och tjejer och de tar sig för varje dag som går.

150706   Nu har vi bra väder och valparna har varit ute hela dagarna, så skönt för dem. Pigga och framåt, äter och sover som de skall och sover hela nätterna. Avmaskning nr 2 har gjorts och givetvis då vägt dem. Ökar stadigt i vikt allihopa och det känns bra.

150701   Nu är valparna 4,5 v gamla och växer så det knakar. De får nu mat 3 ggr per dag och idag har de fått komma ut för första gången. Lite trevande på gräset första sekunderna men sedan skuttade de runt och lekte med varandra och med sina leksaker. Veckorna består av besök av valpköpare, pyssel med valparna, klorna klipps varje vecka och nu börjar man se varje individs personlighet, så kul. Nästa vecka går jag på semester så all ledig tid går till dessa små liv.

150620   Valparna växer och nu har de provat att äta lite mat, det smakade gott och bordsskicket är inte det bästa men de kommer snart att lära sig. Idag skall de avmaskas för första gången och det innebär att de skall vägas innan och det skall bli spännande att se vad de väger nu.

150614   Idag är valparna 2v gamla. Klorna blev igår klippta för första gången och det gick smidigt och bra än så länge, de märker inte vad man gör när de sover.
De har nu även öppnat ögonen och går lite på sina ben, om än väldigt vingligt. Småskäller gör de också de små liven. Idag fick Axa komma in i köket för att kolla, Ria är så snäll mot sin dotter och allt gick jättebra. Även om Axa har varit väldigt nyfiken på de små var hon väldigt försiktig med att stoppa ned näsan i lådan, hon inspekterade dem på håll och svansen gick hela tiden. Hon blir nog en bra lekkompis om ett par veckor.
Under nästa vecka kommer jag att introducera riktig mat för dem och det är så spännande, mat och mat, det är ju en sörja som de skall sörpla i sig.
Ria har ju 11 st så för att underlätta lite för henne börjar jag lite smått med det.
 

150608   Valparna växer för varje dag och det är spännande att se hur de utvecklas.
Ria tar hand om dem fint och går gärna med på promenader, skönt för henne att komma ut och röra på sig.

Nu börjar arbetet med att fördela valparna till intresserade valpköpare och det kommer meddelande till er alla. Tyvärr är det så att alla inte kommer att få en valp, fick ju 11 st och hur gärna jag än hade velat går det inte att trolla.

150607   I lördags åkte jag och Gunilla till Danmark med Axa och Ego för att göra bruksprövet, ett litet lydnadsprov för att få starta på jaktprov i Danmark eller Norge. Båda blev godkända och jätteglada är vi för det, nu kan vi fokusera på jaktträningen och kika i kalendern på jaktprov till hösten. Mycket träning kvar men vi jobbar på.

150603   Valparna mår bra och äter bra. Man ser redan vilka som tar för sig vid matbaren och man kan sitta länge och kika hur de ta sig fram.

150601   Nu har de små liven kommit. Ria började valpa kl 18 efter en lång dag med låg temperatur.
Kl 18,00 Svart hane 495 gr
Kl 18,33 Svart hane 550 gr
Kl 18,46 Brun tik 480 gr
Kl 18,50 Brun hane 485 gr
Kl 19,23 Svart tik 435 gr
Kl 19,51 Brun hane 530 gr
Kl 20,05 Svart tik 380 gr
Kl 20,46 Svart tik 470 ggr
Kl 22,26 Svart hane 460 gr
Kl 22,41 Svart hane 540 gr
Kl 23,24 Svart tik 460 gr

Bra vikter på allesammans och de började äta snabbt allihopa. Ria är jätteduktig och tar hand om dem alla så fint.
Hon körde en repris på sin förra kull  med exakt antal hanar och tikar. Men en brun hane mer denna gången.

Jag vet att flera väntar på besked om ni har en valp men jag vill vänta några dagar och se så att allt flyter på bra innan jag hör av mig till er, vilket jag gör till er alla.

150531   Nu på morgonen ligger tempen på 36,5 så nu är det inte långt borta. Förhoppningsvis under dagen.

150528   Dagarna flyter på men det är lugnt än så länge. Ria tycker det är jobbigt att äta och maten är nu uppdelad på 4ggr/dag. Jag har börjat att tempa henne och än så länge är det stabilt.
 
150524   Nu är Ria på dygn 55 och det är inte långt kvar. Hon är rätt tung nu och den sista veckan händer ju väldigt mycket. Allt går bra och hon mår toppen och äter än så länge bra 3 ggr om dagen.

Valplådan är nu ihopskruvad och klar i köket, nu blir det att äta i vardagsrummet hädanefter.

150515  Dagarna går och allt flyter på som det skall med Ria, hon blir tyngre och tyngre för varje dag som går. Imorgon är det 2 veckor kvar. Börjar ana att där kan vara ett rejält gäng. Veckorna består av besök av blivande valpköpare och några väntar tills de är födda. När valparna är 4 veckor tar vi emot för besök igen.

Tränar gör vi också i massor Axa och jag. Med någon/några veckors mellanrum åker vi även och tränar för Birgitta Staflund-Wiberg i Moheda. Privatträning i
1 timme som tar oss framåt hela tiden. Axa är en fantastisk hund att jobba med, det skall bli roligt att se vad vi kan åstadkomma på jaktproven framöver.

Nu består träningen av markeringsträning, stoppsignal, sidotecken, närsök, linjer och viltträning av olika viltslag.

150510   Tiden går och vi väntar och väntar. Ria mår bra och börjar lägga på sig. Nu är det ju bara 3 veckor kvar och det går ju fortare än man tror.

Det är många valpköpare som har visat sitt intresse och jag hoppas att det faller väl ut med kön och färg, inte det lättaste.

Vi tränar på med Axa och hon är härlig att jobba med, idag hade vi träning på att bära pippi under förflyttning, inte lätt att hålla reda på allt tycks hon tycka.

150429   Glädjande besked, Ria är dräktig och nu håller vi tummarna att allt går fortsatt bra och att det tittar ut ett litet gäng med småttisar.

150429   Hittade en film på Axa när vi tränar, full fart både ut och in. Hon är så rolig att träna, snabb och lättlärd i det mesta. Vi jobbar på med jaktträningen och jag tycker det är så roligt att vara igång igen. Idag fick hon göra en första övning på bakåt UT från sittande och det fattade hon kvickt, givetvis superenkelt men det kan vara lite bekymmer att få dem att vända bakåt och åt RÄTT håll, duktig tjej.

150426   Idag körde vi över sundet till Danska Roskilde för internationell utställning med Cruftskvalificering. Målet var att försöka kvala in juniorerna och vi lyckades!! Både Axa och Ego vann sina klasser och Ego med CK, ingen placering i bästa hane men vi var lika glada ändå. Kommer vi att åka till Engelska Crufts i mars 2016? Klart vi gör, de upprepar mamma Rias tur dit, hon kvalade in själv som junior och vi var där 2012, en fantastisk härlig resa. Nu får dessa pausa lite med utställning och vi laddar för träning hela sommaren.

150423  Tiden går och jag försöker hitta tecken på att Ria är dräktig. Jag TROR hon är det men det skall bekräftas av veterinär och det kan tidigast göras efter 25 dygn så under nästa vecka kommer vi att få veta.

150418  Idag blev det lite trimning av juniorerna som skall till Danmark nästa helg, lite jaktträning på det och denna lördag är gjord.

150418  Vi skjuter på träffen som vi skulle haft idag, det är för få som kan komma. Återkommer med ny tid och hoppas det är fler som kan.

150412  I lördags var vi på utställning i Kungsbacka med Ego. Han vann juniorklassen igen med CK, jätteroligt.


150409  Nu är det dags för en unghundsträff och jag har mailat ut till er alla. Har ni inte fått mail så kan ni väl höra av er.

Det blir den 18/4 k 10, är det för många som inte kan, då får vi hitta en ny tid.

Ria mår bra men vi märker ingenting ännu, vi håller tummarna att hon är dräktig.

150401  Igår körde vi till Norge för att träffa Willis och hoppades att tycke skulle uppstå. Vi träffade en härlig kille och tycke uppstod direkt. Det blev en bra parning och nu hoppas vi att Ria blir dräktig och att det tittar ut småvalpar runt 30/5. Min veterinär kommer att kolla henne runt dygn 25 för att se om hon är dräktig.

150330  Idag var blodprovet mycket högre och vi kommer att åka till Norge imorgon tisdag eftermiddag och hoppas på en bra parning på kvällen.

150329  I onsdags kväll togs det blodprov på Ria, tyvärr var värdet lågt och vi tog ett nytt i fredags. Det provet visade att det är på gång men vi tar ett nytt prov måndag morgon. Hoppas och tror det blir parning måndag el tisdag.

150324  Axa har irriterade tonsiller för andra gången och nu kommer de att opereras bort imorgon. Skönt att bli av med dem så att vi kan fortsätta vår träning. Ria kommer vi att ta blodprov på och på torsdag har jag svaret på progesteronhaltens värde så att vi kan räkna ut när det är bästa dag för parning.

150318  Ikväll har Ria börjat löpa, är så glad för detta. Vi kommer ta blodprov ons el to nästa vecka för att veta vilken dag som passar bäst att para på. Hon är tidigare parad på dygn 11 och vi får se om det stämmer även denna gång, hon är ju lite äldre och det kan ändras.

Härliga Nyheter

150317  Idag är det 1 år sedan min finaste Ali lämnade oss efter en korsbandsskada. Han blev 10 år gammal och jag tyckte att han hade mycket kvar att ge, men ödet ville annorlunda och jag saknar min finaste Ali, det gör fortfarande ont. En fantastisk hund på alla sätt, min träningskompis, jaktkamrat och en underbar familjehund.

Att mista en hund är alltid hårt, vi miste även Elvis med bara 1 månads mellanrum och jag tappade lusten helt att träna hund, fast jag hade en liten underbar valp i Axa hemma. Det tog mig 9- 10 månader innan jag fick tillbaka träningsglädjen igen.

Nu tränar vi på för fullt med Axa, en liten snabb och kvicktänkt hund som man får hänga med i svängarna med.

Ria går bara här och bara är, inget löp i sikte än.......

150314  Nu har resultatet på Axas röntgen kommit, hon har HD B
Nu är alla hundarna i kullen röntgade med A eller B, alldeles strålande resultat.

Vi väntar fortfarande på löpet....

150309  Igår rullande bilen till Moheda för utställning med Axa & Ego. Ego var först ut och vann klassen med CK, det blev ingen placering i bästa hane men vi är så nöjda ändå. Därefter var det Axas tur, placerades som 2 i klassen och det är vi jättenöjda med, en bra dag för kenneln med andra ord.

Inget löp för Ria än......

150305  Nu är Milan, Carmita Chlum också friröntgad, HD A, AD 0, härligt och nu är det bara Axa kvar som skall röntgas nästa v.

150303  Inget löp ännu på Ria och vi väntar och väntar. Nu blev det till att anmäla till SKK Malmö sista helgen i mars, nu börjar hon väl när jag har anmält henne. Jag kommer inte att åka med henne om hon är parad så vi väntar lite till.
Till helgen är det först hundträning för Birgitta Staflund i Moheda, Axa och Ego skall vässas i träningen. På söndagen rullar bilen återigen till Moheda och då är det utställning som gäller för juniorerna. Man har aldrig tråkigt med hundarna precis.

Försöker också titta på ett datum för en träff för juniorerna men vill ha parat Ria först, lite lättare att planera då.

150223  I fredags rullade Yetin till Norska Bö på hundutställning, Axa har för lite päls så hon fick stanna hemma. I Bö har jag varit flera gånger tidigare och har egentligen ingen tur i Norge men hemma vinner man ingenting. Vi åkte fredag lunch och var framme 8,5 timme senare. Lördagen ägnades åt väntan och åter väntan, 70 talet flattar skulle dömas och vi stod i sista klassen med 6 andra championtikar. Konkurrensen är stenhård och Ria blev 3 med CK, alltså inget cert eller cacib denna gång.
Funderar om jag skall chansa att anmäla till Malmö om hon nu ändå inte löper men jag avvaktar en vecka och ser vad som händer.

Hon löper fortfarande inte och vi väntar och väntar, ser så fram emot denna kombinationen och hoppas att ett gäng härliga valpar ser dagens ljus på kennel Carmita inom det snaraste.

150216  För er alla som går och väntar på mail att löpet gått igång på Ria kommer här en uppdatering. Ni kan tro att jag kollar henne varje dag men icke nåt tills idag iallafall.
Återkommer så snart jag vet något mera.

150209  I lördags körde vi till Danska Jylland, Fredericia DKK hade utställning. Ria vann championklassen och blev placerad 2 bästa tik med R-Cacib. Inget cacib som gick vidare så vi får prova igen. På söndagen körde jag till Mjölby och det var dags för utställning igen. Dagen började med Ego som vann sin klass med CK, så himla kul. Axa blev 3a och Ria 3a med CK. En bra dag med andra ord.

Nu är även Ozzie, Carmita Cvikov friröntgad HD B, ED 0, så himla roligt, nu är det bara 2 kvar sedan är hela kullen röntgad.

Inget löp i sikte men jag tror hon är nära, nu laddar vi om inför resa till Norge om 2 veckor, Ria och Axa anmälda.

150202  Inget löp i sikte för Ria, lite förvånad är jag att hon inte dragit igång då Axa började löpa och har nu löpt färdigt.
Flera har hört av sig om valp och det skall bli så spännande med valpar igen.

Nu till helgen vankas det utställning. På lördagen rullar bilen till Danska Fredericia med Ria, vi gör ett försök att knipa sista Cacibet. Söndagen ägnas åt utställning i Mjölby, då är det Ria, Axa och Ego som är anmälda.

Vi är igång med jaktträningen med Axa, vi har varit och tränat hos Birgitta Staflund-Wiberg i småländska Moheda, och flera träningar är bokade framöver.
Härligt att vara igång och nu är det bara snön som kan ställa till det. Bilden nedan är från igår och då hade vi barmark!

150126  Ännu en hund med A höfter, Carmita Cesky "Wilton" har också varit och röntgat sig. Strålande resultat av alla 7 som är röntgade. Nu är det bara min egen Axa, Ozzie och Milan kvar som kommer röntga sig inom det snaraste.

Axa är på sluttampen av sitt löp så nu bokar vi tid till slutet av februari. Ria har inte dragit igång med löpet ännu och hon får gärna hålla sig lite till då vi har anmält till några utställningar som vi gärna vill hinna med.


150117  Nu ligger resultatet ute på SKK hunddata från röntgen. Strålande bra.

Carmita Chotec "Ego"           HD A, AD 0
Carmita Cerncice "Emma"   HD A, AD 0
Carmita Cetenov "Olle"        HD A, AD 0
Carmita Cestice "Diza"         HD A
Carmita Cakova "Roxy"        HD A
Carmita Cervena "Flisa"       HD A

150111  Igår samlades 6 st av unghundarna från kullen på Våxtorps Djuklinik för röntgen. Det såg bra ut på plåtarna men de skall ju läsas av SKK för definitivt resultat. Vi firade 1 åringarna med smörgåstårta och det var så trevligt att träffa er alla. 
Axa som är behandlad för tonsillit fick kollat sin hals och det såg bra ut nu, återkommer problemet opererar vi bort tonsillerna. Hon har även börjat löpa så vi avstod röntgen och väntar någon månad med det. Rias löp bör vara i antågande i slutet av januari/början av februari och jag hoppas att hon håller det och inte dras igång av sin dotter, inget vi kan påverka med man kan ju alltid hoppas.

150105  Lördagen och söndagen ägnades åt hundutställning på MY DOG i Göteborg.
Axa som har fått akut tonsillit och dessutom är helt pälslös fick stanna hemma och det var bara Rias tur.

Första dagen fick hon Excellent med Ck men oplacerad.
Andra dagen blev vi 4 med Ck och det var jättekul.
Många finfina hundar att slåss med och det är ju svårt.
Målet just nu är att försöka knipa ett Cacib som ger henne ett internationellt championat men då krävs det nästan att hon vinner, vilket är väldigt svårt när konkurrensen är hög.

Vi hoppas att vi hinner med några utställningar utomlands innan hon skall paras och vi hoppas på lyckan där.

141219  Förra helgen åkte vi till Stockholmsutställningen. Axa och Ria har båda fällt ur lite och var inte i bästa päls. Axa passade inte alls domaren och Ria blev inte placerad i championklassen. Päls skall sättas och det tar några veckor till och jag hoppas att de är i fin form till Göteborgsutställningen i början av januari.

Det är nu även klart att Ria skall bli mamma igen, beräknat löp i februari om allt går som det skall. Är ni intresserade av en valp är ni välkomna att höra av er.

141206 Nu har jag fått tiden till röntgen av juniorerna, det blir den 10/1 kl 9,30 på Våxtorps Djurklinik. Jag har mailat till er som ville komma med och meddela mig snarast så att jag kan tala om hur många vi blir.

Nästa helg åker vi till Stockholm på utställning med både Ria & Axa, och därefter är det My Dog i Göteborg i början på januari.
En tur till Norge är inplanerad för att jaga Cert och Cacib. Jag har inte haft någon vidare tur i det trevliga landet Norge men man måste försöka för att vinna.
 

141130 Vi fick till lite träning med Axa både lördag och söndag, härligt väder även om det var lite frostigt. Hon är ju inte tränad alls och fick nu sin första sökövning, det tog lite tid och sedan verkade som att poletten trillade ned dag 2. Hon har fina upptag och inlevereringar till mig. Hon var klart störd av medhjälparen Carina, det är ju inte alls ofta vi är i skogen med andra och får ta på mig det själv. Hon är stadig vid sidan och kollar väldigt nyfiken vad som händer framför och det är jag väldigt glad över.

Jag är också väldigt glad över att så många vill åka och röntga hundarna nu i januari när de blir 1 år. Hela 8 st är med på detta och en kommer att röntga där den bor, de har lite långt att åka hit. Återkommer så snart jag har fått tiden av veterinären då jag försöker klämma in det en lördag.

Några bilder från dagens träning.

141113 Förra helgen åkte vi till Åstorp på utställning. Lilla Axa vann juniorklassen och Ria vann championklassen och blev placerad 2 bästa tik. Ett fantastiskt resultat och jag ser fram emot att visa bägge tjejerna framöver. Nästa utställning blir Stora Stockholm under luciahelgen.
Dagen efter utställningen var vi på andjakt, jag och Ria som sköter sina kort väl, härligt att ha hundar som gillar att jobba.
Jag har också tagit tag i lite träning av Axa och hoppas att vi har en snäll vinter så att det kan hålla i sig.

Jag har uppdaterat några sidor, bla mina änglar.

141106   I helgen åkte jag med Ria och Axa på utställning i Växjö. Längsta strået drog Axa som blev placerad 3 bästa tik med reservcert. Ria passade inte alls domarens smak så ingen placering där.

På lördag åker vi till Åstorp och hoppas på bra utdelning även där.

141027   Söndagen ägnades åt utställning i SSRK Mjölby. Axa var först ut i juniorklassen och placerades som 3a. Ria blev 2a i championklassen med CK och oplacerad i bästa tik. Det är ju så med utställningar att alla hundar passar inte alla domare och det är bara att gilla läget. Axa skötte sig finfint och jag är så nöjd med henne i ringen. Pigg och glad och tycker detta är kul och det är det viktigaste.

141021   Nu är det många uppdateringar och det händer mycket nu. Vi börjar med unghundsträffen är inställd den 25/10, det är så många som inte kan och jag skall försöka ta fram ett nytt datum till det och hoppas att fler kan deltaga.

I fredags åkte jag och Gunilla tillsammans med Ria, Axa och Ego till Polen på utställning. 2 dagars internationell utställning med dubbla Cruftskval och det var i första hand kvalen vi var ute efter. Halv 6 lämnade vi hemmet och färden till Polen gick via Danmark och Tyskland och slutligen framme 12 timmar senare. Vi stannar var 3 timme och pausar och hundarna är så snälla och finner sig i det. Incheckning på hotellet som jag bott på 3 ggr tidigare och en promenad med hundarna innan maten serverades. Det blev en tidig kväll efter lång resa.
På lördagen var det dags för första dagens show, alla hundarna fick excellent och alla 3 placerades på andra plats. Ria blev tilldelad ett Cacib och det var ju jättekul, men hon saknar 1 som skall tas i annat land än Polen då hon tidigare har ett därifrån.
Tillbaka på hotellet och njöt av god öl och mat, sedan var det natten igen. Det var fest på hotellet och musiken hördes långt in på småtimmarna men vi var så trötta och vi sov det mesta av natten.

Söndagen var utställningsdag nr 2 och nu var vi extra laddade, vi kunde väl ändå få något med oss hem. Vi vet ju att det är svårt men man vill ju ändå när man reser långt. Först ut var Ego som vann sin klass, kul ända fram till det visade sig att han hade fått ett VG, man förstår ju inte språket så man chansar lite. Nästa hund ut var Axa, hon vann sin klass med excellent med juniorcert och fick därmed sin biljett till Crufts, hon fick även titeln P JW, polsk juniorvinnare och jag var givetvis jätteglad. Därefter var det dags för Ria och hon blev 2a, hon missade sin biljett till Crufts, men vi jagar vidare. Efter detta är det lite rörigt, Cacib och cert skall delas ut och jag blev inkallad i ringen med Axa när det var dags för bästa tik. Vi vann och min lilla bruna skrutta vann över alla, och blev BÄSTA TIK, snacka om chockad matte som inte fattade nåt. Har nog inte fattat det än. Därefter följde en lång väntan då Axa skulle deltaga i Bästa Junior i stora finalringen på eftermiddagen. Lilla tjejen sköter sig utmärkt och springer det finaste hon kan även om hon är trött, vi gick inte vidare men efter hennes resultat tidigare under dagen kändes bara detta som en bonus.

Alla hundarna skötte sig exemplariskt med tanke på att det är en stor utställning med hög ljudnivå och massor av hundar, 2 juniorer som utöver lång resa, övernattning debuterar officiellt i dessa arrangemang, duktiga var de alla.
Tillbaka till hotellet och promenad med hundarna innan det är dags för mat och den goda ölen, ja innan dess korkade vi ju upp champagnen, vi skulle ju fira ordentligt. Vi åt god mat och njöt av kvällen innan det återigen var natten för oss. Upp tidigt på måndagsmorgonen och kl 8 lämnade vi hotellet för resa hem igen. 14.5 timme senare var vi hemma och nöjda över detta, kunde gått lite bättre för de andra 2 hundarna men man vet ju hur det är. Chansning på hög nivå, men man vinner inte hemma från soffan brukar jag säga till de som undrar om man är riktig klok. Att vi sedan har väldigt trevligt får man på köpet och vi sätter alltid hundarna i första rummet, de skall ha det så bra det bara går.

 

141014   De senaste 2 helgerna har vi varit på andjakt, Ria och jag. Kändes lite konstigt att inte ha gamle trotjänaren Ali med, men Ria har ju varit med tidigare och sköter sitt jobb utmärkt.

Till helgen åker vi till Poznan i Polen. Det är en 2 dagars INT utställning med dubbla Crufts kval och vinnartitel. Med på resan förutom Ria & Axa är det Gunilla & Ego. Skall bli så spännande att åka dit och se hur det går. Vi vet iallafall att vi kommer ha det trevligt och bo perfekt och med utmärkt mat. Jag har ju varit där innan och har vanan inne.

Därefter följer 3 helger till med utställningar, Mjölby, Växjö och Åstorp.
I december styr vi bilen till Stora Stockholm.
Det gäller att passa på när hundarna har päls så det kan verka mycket men rätt var det är tappar de pälsen och då blir det inga utställningar på ett tag.


 

141005   Ja det har inte blivit så mycket skrivande här, det är först nu jag börjat komma igång med mina hundar. Att endast ha 2 tjejer kvar från min stora flock tog hårt på mig. Men nu hoppas jag att jag är på gång och lite fler uppdateringar lovar jag skall ske.

Ria har varit på utställning och blivit både Svensk och Dansk utställningschampion, kul när det går bra. Vi har även varit i Finland och Åland och försökte få det Finska championatet men det höll inte hela vägen, men så är det med utställningar.
Axa har inte heller fått någon speciell träning utan det har blivit mest promenader och fotgåendeträning, det kan man aldrig få för mycket av.

En unghundsträff är inplanerad och har ni inte fått mail om det så hör av er till mig. Jag får rapporter från många av Rias valpköpare och det är så kul att ni hör av er. Fortsätt med det.

Nu under hösten är det jakt och utställning vi skall på, ett flertal utställningar är inplanerade för Ria & Axa.

140514   Jag har inte skrivit så mycket den sista tiden pga att det har hänt så mycket här. Finaste Elvis fick somna den 3 maj efter att mjälten spruckit. Ett besök på Helsingbors Djursjukhus på lördagskvällen visade detta. Ofta är det elaka tumörer som orsakar detta och det fanns inget att göra. Min finaste vackra och charmiga Elvis. En hund som jag har haft så mycket glädje av, en riktig clown och en riktig showhund som verkligen älskade att stå i centrum. Hade kunnat skriva hur mycket som helst om denna clown som jag saknar så mycket.
Att mista de 2 grabbarna så tätt känns så hårt.......

Vi har haft valpträff i lördags och 4 kunna komma, riktigt roligt att träffa er. Ozzie som bor hos Ann-Louise i Hovmantorp har jag inte sett sedan han flyttade, så fin, trevlig och har utvecklats fint. Ego har funnits sig tillrätta hos Gunilla och ser jättefin ut. Diza och Anna-Karin har kommit långt i sin träning, gått valpkurs men fortsättning framöver, duktig tjej. Lilla Roxy hos Ann-Marie och Rolf ser fin ut och kommer att bli riktigt fin. Nästa gång skall vi spåra och det skall bli kul att se dem arbeta och vad de gillar det.
 

140419   Nu har det gått 1 månad sedan Ali lämnade oss. Känns hårt fortfarande att han inte finns med längre. Man får gå vidare och glädjas åt alla år vi fick tillsammans.
Vi har haft valpträff och 4 stycken kunde komma, vi har nya träffar i maj och juni och jag hoppas kunna få se er igen.
Man inser att 2 valpar tar otroligt mycket tid och varje valp behöver sin tid av mig, därför har Ego flyttat till min vän Gunilla som inte bor så långt härifrån, hon har honom på foder och jag kommer att få träffa honom ofta. LIlla Axa stannar här och nog undrar hon vart alla har tagit vägen.

Ali i sitt esse, badandes i Ån. Ali i sitt esse, badandes i Ån.

140319   Sorg har vi här hemma. Finaste Ali lämnade oss i måndags, ett korsband i bakknät gick av i skogen under vår promenad, det är för dålig prognos att reparera det på en 10 årig gammal hund.
I hela hans liv har han älskat att springa, det var hans allt och det var också det som kom att ta hans liv. 10 minuter efter att vi börjat gå promenaden hände det.

Ali var en hund som jag har lärt mig mycket av, vi startade mycket på jaktprov och rände runt på utställningar med bra resultat. Vi jagade vår sista 1 pris i ÖKL för att kunna starta i Elitklass men vi fastnade på 2 priserna, närmare bestämt 6 st tror jag och då bestämde jag att han bara skall få vara jakthund och har varit en fantastisk sådan på and & fasanjakterna. Vi fick 3 CERT i Danmark och han blev Dansk Utställningschampion, min lilla kille som mätte endast 58 cm, men ack så naggade god kille. Saknaden är enorm.

140315   Igår kom familjen Adetun från Jönköping och lilla "blå" följde med dem hem. Nu är alla valpar sålda, viss vedmod känns men det är ju så det skall vara. De skall utvecklas i nya familjer och med tanke på att det var min första kull, en vinterkull och det föddes 11 st är jag glad att jag inte har fler kvar nu när de är 9v.
140313   Nu är här bara 4 valpar kvar, lilla röd flyttar på söndag som  var bestämt tidigare och kvar just nu är blåmärkta killen. Idag har Elvis varit lekfarbror och han älskar att leka med dem, Ali undrar fortfarande när det blir tyst och lugnt här igen. Han har tydligt talat om för valparna att man inte stör honom när han sover eller äter och det är helt uppfattat av de små liven. Om 2 månader kommer han leka med dem för då är de lite större och då ingår de i hans kompiskrets. Goa gamla Ali som snart är 10 år.

140309   Denna veckan har varit jobbig då det var dags för leverans av valparna. Jag vet att de kommer få det bra i sina nya hem men det känns ändå. Man har ju ändå pysslat med de små under en lång tid. Först ut var lilla Gul som flyttade till Karin & Nils i Jonstorp, Lilla "Stickan" Orange tik flyttade till Anna-Karin & Göran i Halmstad, Grå Hane bor i Kisa hos Anna Planander. Fredagen var det ingen som skulle åka men vi fick besök av ägaren till "Hugo" pappan till valparna Tereza som kom till Sverige från Tjeckien. De skulle hämta hem den bruna hanen som skall bo hos Terezas väninna i Bratislava, Slovakien. De träffade nästan alla valparna innan gav sig av på lördagen. Lördagen började med flytt för lilla Rosa tiken som numera bor i Lerum hos Jens & Axel Danielsson. Därefter var det dags för Gröna Hanen att flytta till Ann-Louise i Hovmantorp. Tereza lämnade Sverige på eftermiddagen och likaså den Turkosa hanen som nu bor i Gislaved hos Ida Andersson.

Kvar här till nästa söndag är den röda tiken vars ägare skulle iväg, då är det bättre hon är kvar här och brottas med sina syskon. Lila hane och den bruna tiken kommer jag att behålla själv. Helt plötsligt var de bara 4 st kvar i huset.

140302   Nu är alla förberedelser igång, valppaketen med fina saker till valparnas nya ägare skall göras iordning. Stamtavlorna ha kommit och allt är klart inför leverans nästa vecka. Veterinärbesiktningen gör vi på måndag.

140224   Nu är alla tikar sålda och det finns 2 superfina hanar kvar till salu.

140223   I går hade vi besök av valpköpare och lite senare på dagen kom Rias uppfödare Marie, Gunilla och Anette som skulle hjälpa mig med uppställning/fotografering av valparna. Här är resultatet och visst är de fina.

140222   Valparna växer så det knakar nu, runda och fina är de små liven. Det finns ännu 2 hanar kvar till salu, superfina hanar som lämpar sig både till utställning och annan aktivitet.

Jag har ännu inte själv bestämt vad som skall stanna hos mig men det får de närmsta veckorna avgöra.

140216   Nu var det ett tag sedan jag skrev och nu är valparna 5,5 v. Nu har de varit ute för första gången, se bilder i valpbloggen.

Vi planerar nu lite jaktprov till våren och utställningarna för Ria kommer förhoppningsvis i juli/augusti då pälsen förhoppningsvis kommit tillbaka. Men innan dess är jaktträningen nog i full gång och jag hoppas att 1 ökl sitter i vår :-)

140206   Nu är valparna 4v och skall imorgon avmaskas och klorna skall klippas igen. De växer fint för varje dag som går. Nya bilder på valpsidan.

140201   Nya bilder finns i valpbloggen, alla mår bra och gamlingarna börjar vistas mer i köket och är ju nyfikna på de små liven. Dagarna går snabbt och de växer fort nu. Jag har fått bra valpköpare och jag är så glad för att de kommer få det bra, och att de kommer aktiveras på olika sätt. Jag skall nu skicka in registreringspappren till SKK och då får de också sina namn. Den bruna hanen kommer gå på export till hanhundsägarens väninna i Slovakien som vill ha en parningsvalp efter sin Hugo. De andra är lite utspridda i landet och det finns för närvarande 2 hanar och 1 tik kvar. Jag kommer att behålla en tik själv och jag vet inte i dagsläget vilken det blir utan det bestäms ganska sent.

140118   Nya bilder på valparna finns i valpbloggen. Allt går jättebra med valparna och de växer och frodas gott. Elvis och Ali är nyfikna och de har nu fått hälsa på valparna. Ria tycker det är helt ok nu och det är en härlig syn då Elvis är så glad för småvalpar. Ali är givetvis nyfiken på de små men håller sig lite avvaktande och är inte lika salig som Elvis.

140111   Bilder på valparna finns i valpbloggen.

140109   Nu är valparna födda, 11 st blev det och där är 6 hanar varav 1 brun, 5 tikar varav 1 brun.
Ria var jätteduktig och alla 11 var ute på 3,5 timme.
Nu hoppas vi att alla klarar sig och att allt går bra. Bilder finns i valpbloggen.

140105   Valpblogg uppdaterad. Tyvärr blir det inga valpar med Ali & Izzy, de har ultraljudat och hon är tyvärr tom. Så tråkigt när jag hade chansen att få en hund efter min duktiga Ali Bandali. Men det är så det är och vi gläds åt Rias kommande valpar.

131227   Valpbloggen är uppdaterad. Nu är det 7 veckor sedan Ria parades och här hemma förbereder vi oss med det mesta. Låda skall byggas nu och allt skall flyttas ut från köket där de skall vara.
Ali börjar sakta bli bättre, vi fick ju dra bort en tand som förmodligen orsakat det infekterade som har kommit ur hans näsa. I denna tand satt udden av en nål, ca 7mm inkilad mellan rötterna. Hur den har kommit dit kan ingen svara på och huvudsaken är ju att han mår bättre.

131223   Nu är det 1 dag till julafton och Ria har gått in i v 7 av dräktigheten. Hon växer för varje dag som går och maten har ökats upp och hon är hungrig vill jag lova.

Alis brud Izzy visar alla tecken på dräktighet och vi håller alla tummar för att där blir en fin kull med valpar hos kennel Flatterhaft.

131216   Valpbloggen är uppdaterad. Planeringen inför kullen börjar ta form, valparna skall bo i köket och jag har varit och köpt en plastmatta som skall täcka hela golvet, en valplåda skall byggas och tidningar samlas det från alla håll och kanter. En valphage skall också fixas men det är inte sådan prio just nu. Valparna kommer att bo i valplådan iallafall 3 veckor räknar jag med. Grindar skall sättas upp så att hon är helt ensam i köket och har lugn och ro, grabbarna kommer nog undra vad som händer här under ett par månader. Kan se Elvis hur gärna han flyttar in till dem, han som älskar valpar. Ali undrar säkert varje dag varför de skall bo här. Han gillar valpar men när de är ungefär 3-4 månader så att han kan leka med dem eller rättare sagt skrämma dem, samt sätta dem på plats för en gammal man.

131203   Idag har veterinären kännt på Ria och konstaterat att hon är dräktig, jag blir så glad då det var en lång resa för oss och kul för valpköparna som också väntat på detta.

131128   Ali har haft lite jobbigt med sin nos, det har runnit grönt från höger näsborre. Han har fått penicillin för detta men det har inte hjälpt. Nästa steg var att röntga och gå in och kolla om det satt något där och det gjorde vi idag. Veterinären hittade en väldig infekterad näshåla på höger sida men kunde inte hitta mer än var. Han är röntgad och plåtarna skall sändas till annan veterinär som skall kolla dem. Vi fortsätter med penicillinet som tidigare och ny kontakt nästa vecka.

I måndags hade vi tid för ögonspegling för Ali och det var inga problem med dem, date har han också haft där allt gick bra.
Vi ser fram emot valpar efter Ali & Izzy.

Åh vad jag hoppas att Ria är dräktig, hon visar tecken på det men inte förrän nästa vecka kan jag få det konstaterat av veterinären, hoppas hoppas.

131113  Tråkiga dagar när det blir mörkt fort, hundträningen är nu förpassad till enbart helgerna och det har vi inte haft många lediga den sista tiden. Nu har vi inget inplanerat förrän FRK adventsutställning och Naestved i DK helgen 30/11-1/12 så lite träning hinner vi med. Vi går ju i väntans tider och veterinären kollar Rias dräktighet första veckan i december.

131109  Vår resa till Tjeckien har börjat, läs mer om detta i Valpbloggen.

131104  I helgen var det vinnarutställning i danska Herning. Jag åkte dit med Elvis i veteranklassen och Ria i jaktklassen. Elvis vann veteranklassen och blev 2 bästa hane med Dansk Veteran vinnartitel, hurra för det. Ria knep ytterligare ett Cert. Bättre utdelning kunde jag inte få.

Nu är det bestämt att Ria skall ha en kull valpar hos mig denna gång. Hon löper och turen går snart till Tjeckien för parning med Hugo. Läs mer under valpar om ni vill veta mera.

Ali skall bli pappa på Kennel Flatterhaft, skall bli så spännande att följa detta. Hoppas på ett gäng med härliga arbetshundar med en snygg exteriör.

131026   Nu är det väldigt längesedan jag uppdaterade min hemida, nu är den iallafall igång igen. Hoppas jag kommer fylla på mer info gällande mina hundar framöver. -

120127   Nu börjar sidan ta sig, kvar är avkommornas sidor som tar lite tid.

120120  Ny hemsida påbörjad, håll tillgodo.