Vi har svarta valpar födda 19 februari med Axa & Balder.                                              Axa och Balders valpar

Kullen är godkänd av Flatklubben gällande hälsa, jakt- & utställningsmeriter.
Inavelsgrad 0,0
Är ni intresserade av mina tankar om kombinationen eller en valp är ni välkomna att höra av er.


Kull 1: I denna kombination väntas svarta valpar. Sunda, trevliga och med en härlig attityd till arbete och med en utmärkt exteriör.

N JCH
Waternuts Just Call Me Batman "Balder"

Jakt: 1 EKL m / HP, se titel

Utställning: CERT, flera BH placeringar
Övrigt: Deltager Coupe d'Europe -97,
Bäste dual flat -97,
2. bäste jaktflat 97-98,
2. bäste veteran FM Sverige -01,
Veteranmästare i jakt 00-01

HD: A
Ögon: UA

 

P JW -14
Carmita Chotyne "Axa"

Jakt: 1 NKL, Danmark, provbäst

Utställning:
Sverige:
1, 1 CK, 3 BT, R-Cert
Danmark:
2 CERT, CACIB, 2 BT
Polen:
1, 1 CK Polen junkl
JuniorCERT, Polen
BIM
Polsk juniorvinnare -14
Kvalificerad till Crufts 2015
Kvalificerad till Crufts 2016

Axas kavaljer blir en norsk kille, "Balder" och eftersom han levde mellan 1990-2002 kommer det bli en insemination.

Balder har lämnat 5 kullar (Norge & Sverige) där det funnits många hundar som levt länge och varit friska. Alla hans avkommor som är röntgade är friröntgade. Hans senaste kull är inne på 13 året och några hänger med än.
Flertalet av Balders avkommor har gjort bra ifrån sig på jaktprov och andra aktiviteter, även hans pappa
INT NORD UCH VV-95 KBHV-95 Black Bowie som var en utställningsstjärna har lämnat många vackra och duktiga hundar efter sig.
Matte Heidis egna kommentarer om sin Balder:

Hans sterke side var markeringsarbeidet og lydhørheten/samarbeidet. Myke grep, spontant på alt vilt. Han arbeidet også godt i søket. Det begynner å bli lenge siden han levde, så minnet om han i trening er ikke like sterkt. Jeg husker at han var lett å trene, ingen store bekymringer, men han var en myk hund. Han var min første hund jeg trente jakt med, og derfor kom han sent i gang. Når jeg først begynte å fatte hva jeg skulle gjøre, rullet det på ganske bra. Han startet første gang på prøve som 3-åring, og ble champion som 6-åring. Han ble champion på en sesong, hans siste 1. tok han som 9-åring. Generelt har han gitt arbeidsvillige avkom, og mange avkom har blitt riktig gamle. Balder ble over 12 år og like pigg til siste slutt.
 
Avkommene har faktisk vært veldig friske, og jeg kan ikke huske at det har vært store helseproblemer etter han. Vi hadde selv et kull, og ingen der har hatt noen store bekymringer med helsen. Flere lever fremdeles, i sitt 13. år.
 
Han var en middels stor hannhund, ca. 60 cm høy, men bra benstamme og god kropp. ca. 30 kg om jeg ikke husker feil.
Mørke øyne, kompakt kropp, mye pels.
Han var min beste venn og fulgte med på alt jeg gjorde. Han var med overalt i studietiden, under forelesning, på fest, i stallen, på byen. Han var faktisk en trivelig hund, rett og slett.

STORT TACK till Heidi Kvan som låter mig använda Balder och nu hoppas jag att hon börjar löpa snart och vi håller alla tummar att allt går vägen, jag vill gärna ha en liten Axa- Balder valp.

Axa är en trevlig tik att jobba och leva med. Hon har ett utmärkt temperament och är trygg med små och stora människor och djur. Hon är miljöstark och finner en plats att koppla av på var hon än befinner sig.
Axas styrkor är att hon är följsam, en bra markör, stor viltfinnarlust och jobbar med hög fart och stil. Samarbetsvillig i dirigeringsarbetet och hon har en stor vilja att göra rätt. Axa är helt tyst i alla situationer. 
Axas svagheter är vattenarbetet på prov, det har blivit en låsning mellan oss men jag har inte sett något av det på andjakter där hon jobbat bra i vatten.
Hon sköter sig fint med både skammat och dött vilt.
Hon har i maj -16 tagit en 1 NKL på ett bra sätt. Vi jobbar vidare mot ÖKL till nästa år tillsammans med Birgitta Staflund-Wiberg som följt oss och trott på oss från början.

Axa är en tik med utmärkt storlek, vackert huvud med vänligt uttryck, mörka ögon. Bra överlinje, bra benstomme och vägvinnande rörelser, rör sig bra både fram och bak
 

Att köpa valp från mig: Jag förväntar mig att köpet av en valp är väl genomtänkt innan, för att jag skall kunna utvärdera mitt avelsarbete vill jag att ni HD röntgar era hundar vid 18-24 mån ålder samt att ni håller hunden försäkrad.

Vid leverans är valpen

  • ID märkt                                                                     
  • Vaccinerad och avmaskad                                     
  • Veterinärsbesiktigad 
  • Reg i SKK (Svenska Kennelklubben ) och säljs med SKK Köpeavtal
  • Valpförsäkring med dolda fel i Folksam.

Detta får ni med vid leverans

  • Matpaket från Royal Canin
  • Valppaket med visselpipa, retrieverkoppel & Valpdummy
  • Regelbundna Valp/unghundsträffar samt går igenom allmänlydnad, utställning -/jaktträning

Givetvis råd och tips när ni helst behöver det, alla samtal är välkomna, såväl i med som i motgång.

Jag prioriterar dig som vill arbeta med din flat i någon form,
Jakt, jaktprov, viltspår, lydnad, bruks samt utställning.