Vi har valpar, föddes 23/5, 2 svarta hanar, 3 bruna hanar, 1 svart tik, 3 bruna tikar, intresserad tag kontakt med mig.


230530 Det finns 1 brun tik samt 1 brun hane till rätt köpare, hör gärna av er om ni vill ha en träningskompis. 

Flatten är en aktiv och arbetsvillig ras, älskar att jobba, apportering, spår, nosework, lydnad osv och för att den skall må bra behövs det träning. 

Jag förutsätter att dagliga promenader och utevistelse inte räknas in i de aktiviteterna utan de ser jag som en självklarhet. 
En flat behöver jobba, mental stimulans är viktigt för en arbetande hund, därmed är det inte sagt att man måste jaga aktivt med sin Flat men bl a apporteringsträning ligger som nr 1 för rasen.


Seriöst intresserade kan höra av sig till mig via mail vid första kontakt och berätta vad ni erbjuder en valp samt att man är införstådd med vilken typ av träning/tävling/meritering man är intresserad av, så skall jag berätta mer om hundarna.  Jag förbehåller mig rätten att välja valpköpare. 
 

Miss Mallorys Once In a Lifetime

Carmita Amazing Win

Fix är parad med Tellus och matte Cornelia beskriver honom såhär: 
Tellus är en trevlig och hängiven hane med ett väldigt milt psyke. Han vill alltid vara till lags och göra rätt för sig, både till vardags och i träningen. I jaktträningen är han en otoligt trevlig kompanjon, han håller huvudet kallt och gör sitt bästa för att lösa situationen som ges. Han är en duktig apportör och är spontan på vilt. Tellus bor på en gård med sin familj och kennelbror Atlas. På gården finns både höns, katter, andra hundar och hästar. Han är försiktig och nästintill dum-snäll mot allt och alla. Tellus älskar andra djur, människor och barn. 
Uppfödaren Annica beskriver honom såhär: 
Exteriört är han en välbalanserad hane med "ett ben i varje hörn" Maskulint huvud, mörka ögon, välkroppad med bra benstomme och fina tassar. Bra förbröst, stark rygg och länd, vällagd skuldra, utmärkt päls, korrekt bett.  

Tellus har HD A, ED ua, Öga ua och är utställd med fina resultat, flera R-Cert och BH placeringar. 

Fix är en härlig tik som jag älskar att leva med, hon är otroligt snäll mot allt och alla. Hon har hamnat lite i kläm när det gäller jaktträningen då jag träffade min sambo och flyttade. Hon tränades första året både apportering samt gick viltspår där hon visade fina egenskaper. Utställning har vi gjort efter pandemin -22 och hon har flertalet R-Cert och bästa tik placeringar. 
Hon har haft 1 kull för 2 år sedan och de är härligt inställda till träning av alla de slag. Flera är meriterade i olika grenar. 

 

Att köpa valp från mig: Jag förväntar mig att köpet av en valp är väl genomtänkt innan, och för att jag skall kunna utvärdera mitt avelsarbete vill jag att ni HD röntgar era hundar vid 12-18 mån ålder samt att ni håller hunden försäkrad.


Vid leverans är valpen:

Reg i SKK (Svenska Kennelklubben ) och säljs med SKK Köpeavtal
ID märkt                                                                                                               
Vaccinerad och avmaskad                                                                                
Veterinärsbesiktigad                                                                                           
Valpförsäkring med dolda fel i Folksam.

Detta får ni med vid leverans:

Paket från Royal Canin
Valppaket med visselpipa, retrieverkoppel & Valpdummy
Regelbundna Valp/unghundsträffar samt går igenom allmänlydnad, utställning -/jaktträning

Givetvis råd och tips när ni helst behöver det, alla samtal är välkomna, såväl i med som i motgång.